Ongenode Gast: De vele vrijwilligers van de LEGiO-run

0
31

Tijd: 19.30 uur
Datum: 28 maart
Plaats: Kantine Fc Grootegast

GROOTEGAST – Bij een grote organisatie die dankbaar is voor al het harde werk dat vrijwilligers verzetten hoort natuurlijk een vrijwilligersavond. Zo ook bij de LEGiO-run die voor de gelegenheid de vrijwilligers vooraf bedankten voor de inzet die al geleverd is en komende zaterdag nog gaat worden geleverd. Zonder vrijwilligers kan een organisatie namelijk niet draaien, weet ook wedstrijddirectrice Frony Babois. Bovendien gaf het de organisatie de kans om de planning van de dag nog eens door te nemen. Er moet namelijk nogal wat geregeld worden. Bijna vijfhonderd mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich vooraf in te schrijven. “Dat is veel meer dan vorig jaar”, wist Frony haar vrijwilligers te melden. “Ik heb gezegd te hopen op 750 deelnemers en dat komt eerlijk gezegd best lekker dichtbij zo.” Bijgestaan door Frouwke van der Naalt en Jenny Bolt werden de speciale jassen en hesjes met LEGiO-run opdruk gepresenteerd en de werkgroepen geformeerd. Het gaat 8 april namelijk erg druk worden in Grootegast. Oepie Kits heeft inmiddels een verkeersplan in handen en wist dat plan haarfijn uit te leggen aan zijn groep verkeersregelaars. Ook de vrijwilligers die zich bezig gaan houden met de inschrijvingen hebben hun instructies gekregen. Het kan bijna niet anders of het gaat van een leien dakje. Daar was men het aan de ronde tafel over eens. “Die Frony, die kan dit wel”, viel er een gesprek mee te luisteren tussen twee aanwezige heren. “Ze heeft het goed in de vingers.” Ach, en daar was voor de ongenode gast geen speld tussen krijgen. De eerste editie was vorig jaar al een doorslaand succes en dat lijkt dit jaar ruimschoots te worden overtroffen. En dat natuurlijk vooral dankzij de inzet van maar liefst 103 vrijwilligers die de dag in goede banen moeten gaan leiden. Dat is overigens wel toevertrouwd aan Heleen Reinhart, Dorah Kits, Elly Buivenga, Jaap Zwik, Henk de Boer en de vele anderen die de organisatie bij staan. Veel zorgen zullen Jenny, Frouwke, Frony, Oepie, Hans Mensink en Jakob Steursma zich dan ook niet maken. “Als iedereen zijn of haar taak uitvoert gaat het helemaal goed komen”, denkt Frony, voordat er gezellig nageborreld wordt. Of nou ja, ‘gezellig’. Voor de rest wel, voor de ongenode gast minder. Jenny keek naar de ongenode gast, dacht diep na en kwam op de proppen met King Kong. De film. En de acteur met de zware botten. Jack Black dus. Bedankt Jenny! De grote dag komt dichterbij en gaat voor sommigen al vroeg beginnen, zo bleek tijdens het borrelen. Henk de Boer staat 8 april om kwart voor zeven al te sjouwen met dranghekken. Samen met vijf kompanen moeten er maar liefst honderdvijftig zware hekken langs het parcours geplaatst worden. Een hele opgave. Oepie zal als vanouds zijn vertrouwde stekkie innemen bij de Aldi en vandaaruit zorgen dat iedere deelnemer en elke bezoeker zijn of haar auto een plekje kan geven. En in Rennie Sikkema is een ‘last minute’ vrijwilliger gevonden. “Ja, zij fietste voorbij”, aldus Frony, dus hebben we haar er direct bij gevraagd. De enthousiaste groep vrijwilligers staat in de startblokken om er een onvergetelijke dag van te maken. “Als we nu ook nog lekker weer krijgen ben ik helemaal blij”, besluit Frony tijdens het nippen aan het speciale Legeaux-wijntje. Deze avond kan in elk geval niet meer kapot. Er zijn spijkers met koppen geslagen en dat in de sfeervolle kantine van Fc Grootegast. Alleen de voorbereiding van de LEGiO-run is al leuk, dat wordt nog wat op de dag zelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here