Gastgezinnen gezocht voor winnaar Abel Tasman Art Prize

0
209

STREEK – De werkgroep Abel Tasman Art Prize is op zoek naar gastgezinnen in het Westerkwartier die het leuk vinden om in de periode 24 juni – 12 juli gedurende zo’n tien dagen onderdak te bieden aan de winnaar van de Abel Tasman Art Prize 2016, uit Tasmanië.

Abel Tasman werd geboren in Lutjegast en zette 375 jaar geleden als eerste voet aan wal in Tasmanië. De Art Prize werd in 1999 ingesteld door de gemeente Grootegast in het kader van de ‘stedenband’ met Kingsborough.. Grootegast en Kingsborough organiseren deze prijs om en om. De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis naar de andere kant van de wereld. Aan de wedstrijd wordt een thema met een relatie tussen Nederland en Tasmanië gekoppeld. Dit thema moet worden uitgewerkt in een vastgesteld kunstvorm naar keuze. In 2016 heeft Arki Fargher de prijs gewonnen. De werkgroep verzorgt de begeleiding en het programma gedurende zijn verblijf in Nederland. We zijn echter nog op zoek naar gezinnen uit het Westerkwartier die hem zo’n anderhalve week onderdak willen bieden. Gezinnen met jongeren genieten de voorkeur. Onder verantwoordelijkheid van de Abel Tasman Art Prize Werkgroep maakt Arki komende zomer kennis met de Nederlandse cultuur door onder andere bezienswaardigheden in Groningen, Friesland en de Randstad te bezoeken. Hierbij zal Lutjegast, de geboorteplaats van Abel Tasman, niet worden overgeslagen.
Heeft u interesse of wilt u meer weten, neem dan contact op met Rixt Vellenga, secretaris van de werkgroep Abel Tasman Art Prize: Gemeente Grootegast, Afdeling Samenlevingszaken, telefoonnummer 0594-695772. E-mail: rixt.vellenga@grootegast.nl.

Foto vlnr.: Tim Haley winnaar 2012, Arki Fargher winnaar 2016, Gert Buist winnaar 2015, Molly Marquis winnaar 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here