Henk Bruinius

0
22

Leider G-team FC LEO

LEENS – “Drie jaar geleden zijn wij bij de voetbalclub FC LEO begonnen met ons G-team. Een leuk, enthousiast en gezellig team waar G-voetballers uit de wijde regio van Bedum tot aan Broek een plek hebben gevonden om datgene te doen wat ze zo graag doen: voetballen. Daarvoor moesten onze spelers naar VV Zuidhorn. Ook een mooie club, maar natuurlijk wel een flink eind uit de buurt. Helaas zien we dit jaar een terugloop in het aantal leden van het G-team. Een aantal jongens zijn gestopt en anderen zijn om uiteenlopende redenen verhuisd. We hadden een team van zestien voetballers waar er nu nog elf van over zijn. Als je dan bedenkt dat ook wij te kampen hebben met bijvoorbeeld blessures en spelers die door familiebezoekjes afwezig zijn, dan is dit aantal aan de karige kant. In een ideaal scenario wordt er 7 tegen 7 gespeeld, al kan het ook –in overleg met de tegenstander- voorkomen dat er 8 tegen 8 of 9 tegen 9 wordt gespeeld. Op dit moment zit het team van FC LEO in een situatie dat zeven spelers op de been brengen al een hele opgave is. Daardoor komt het voortbestaan van het G-team op de tocht te staan. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij de spelers die wél graag mogen voetballen moeten teleurstellen en terug moeten verwijzen naar Zuidhorn of Eemsmond. Deze regio verdient óók een G-team. Daarom zijn wij nu een ledenwerfactie begonnen. De jongens zijn zelf al enthousiast aan het rekruteren. Zoals het nu lijkt komt er vanuit hun eigen omgeving zeker één lid bij en misschien is er een tweede onderweg. Dat is een goed begin, maar nog niet genoeg. We willen er graag nog wat meer bij hebben, zodat we ook zeker weten dat we iedere wedstrijd genoeg spelers hebben. Laatst hebben we een wedstrijd moeten verzetten. Dat is voor ons  niet leuk, maar ook voor de tegenstander niet. Bij FC LEO is er de ruimte voor deze speciale voetballers om zich lekker uit te leven in hun favoriete sport. Tevens zijn de randvoorwaarden gecreëerd. Er staan twee goede trainers voor de groep en we hebben zelfs een assistent-trainer uit Bedum bij het team. Bij deze dus een oproep aan alle G-sporters die het leuk vinden om te voetballen: meld je vooral aan bij FC LEO en sluit aan bij onze supergezellige ploeg. Het gaat bij ons niet direct om het winnen en het scoren, maar om het plezier. Aanmelden kan via fcleogteam@gmail.com of door te bellen met mij op telefoonnummer 06-53462486. Via deze wegen kan men natuurlijk ook om extra informatie vragen omtrent het G-voetbal bij FC LEO.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here