“Partycentrum De Halte is een prima plek voor de Wisselband”

0
15

NIEKERK – Het zou ongetwijfeld even wennen zijn geweest voor de kinderen van de Wisselband en hun leraar Wim Venema. Na een succesvolle periode in Buurthuis Avalon te Zuidhorn is de muzikale kinder- en jongerenband van Venema uitgeweken naar Niekerk. In Partycentrum De Halte is er net over de grens met de gemeente Grootegast een nieuw onderkomen gevonden. “Ik ben blij dat we een podium hebben gevonden om de Wisselband voort te zetten”, laat Venema weten. “Hetzij in een andere vorm. Want de Koopavondblues is niet meer.”
Afgelopen weekend stond het eerste optreden van de jonge muziekkunstenaars in Partycentrum De Halte op het programma. En inderdaad niet op vrijdagavond, zoals voorheen in Zuidhorn, maar op zondagmiddag. “De Koopavondblues is dus de Zondagmiddagblues geworden”, lacht musicus Wim Venema, die meer dan tevreden is met het nieuwe onderkomen. “Alles is hier aanwezig”, vertelt hij. “We hoeven niet met instrumenten te slepen, omdat De Halte alles zelf in huis heeft. Bovendien zijn we er qua ruimte niet op achteruit gegaan. In Buurthuis Avalon was het soms wat krap met een grote band en moesten we soms improviseren.” Improviseren doet Venema nog steeds, zit ook in de aard van het beestje, maar dan wel op een leuke manier. “Je hebt improviseren omdat je moet improviseren, en je hebt improviseren omdat je het gewoon wilt en kunt”, verduidelijkt hij. “Hier in De Halte is dat laatste van toepassing en dat is wel lekker hoor!” Net als voorheen in Avalon is het de bedoeling dat de Wisselband één keer per maand een optreden geeft in Niekerk. “Dat is wel het streven”, weet Venema, die daaraan toevoegt, “al is het in de zomer natuurlijk wel iets minder.” Voor de zomer staat nog wel een groot evenement, of liever: optreden, op het programma voor de Wisselband. “Met de oudere kinderen staan we zaterdag 13 mei in het voorprogramma van de band Bottleneck uit Purmerend”, verklapt de muziekleraar. “En een uitgebreid voorprogramma. Prachtig natuurlijk. Zeker omdat ‘Neef Henk’ in die band speelt. Wie dat is? Nou, een speciaal iemand voor mij en daarnaast een bijzonder getalenteerd musicus. Mensen moeten dat zeker komen bekijken en dan inclusief het voorprogramma natuurlijk.”

Maar eerst dus afgelopen zondag dus de allereerste Zondagmiddagblues, zoals vastgelegd op de foto van Joop van der Meer. De middag begon om 14.00 uur in De Halte met een leuke workshop waarbij de leerlingen voor heel even leraar mochten zijn. “Het was de allereerste keer in De Halte”, aldus Venema. “Ik heb de kinderen het eerste uur dus lekker losgelaten. Zo konden ze mooi even wennen aan de nieuwe omgeving waarin de Wisselband gaat acteren en mochten ze spelen op drums, gitaar en de keyboard. En dat viel me overigens helemaal niet tegen”, meldt hij lachend. “Ik heb met de ouders van de kinderen overlegd dat zij de kinderen naar Niekerk brengen, waardoor het vervoersprobleem is opgelost. En zoals al eerder aangegeven, omdat Johan (Posthumus, mede-eigenaar van De Halte) zelf de instrumenten in huis heeft hoeft daar niet mee gesleept te worden. Ik ben een tevreden man. Al blijft het natuurlijk wel een beetje raar dat je ambtenaren die belast zijn met armoedebeleid niet kan uitleggen wat armoede precies inhoudt. Dat het schuiven met ‘potjes’ niet werkt en men door het opwerpen van drempels juist afhaakt. En dat een commerciële onderneming het binnen drie woorden snapt. Misschien dat sommige mensen toch maar eens in de spiegel moeten kijken en zich moeten afvragen of ze het juiste vak uitoefenen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here