Middagje Humsterland’ in Hotel Aduard; Nieuwe expositie Antoinet Burgler vol prachtige landschappen

0
90

 

ADUARD – Op 15 april opent kunstenares Antoinet Burgler haar nieuwste expositie in Hotel Aduard. De plek waar zij inmiddels kind aan huis is. “Hotel Aduard is een mooie ruimte om te exposeren”, vindt ze. “Het is ruimtelijk, licht, gezellig en bovendien landelijk. Het past precies bij mijn schilderstijl en helemaal bij het thema van mijn nieuwe expositie.” Voor haar laatste werk heeft zij inspiratie gehaald uit de vele berichten die recent over het Middag-Humsterland zijn verschenen. De expositie die op 15 april officieel en feestelijk geopend wordt heeft dan ook de toepasselijke naam ‘Middagje Humsterland’.

“Het leuke is dat er ook diverse leuke middagjes Humsterland aan vooraf zijn gegaan”, vertelt Antoinet. “Het afgelopen jaar is er veel gebeurd rondom het gebied en is het Middag-Humsterland regelmatig in het nieuws geweest. Dat heeft mij ertoe bewogen om het gebied in te trekken op zoek naar leuke onderwerpen om te schilderen.” Dat deed Antoinet –heel fanatiek-  op de fiets en gewapend met een camera. “Je ziet de leukste plekjes”, lacht ze. “Het gaf mij een heleboel mooie foto’s en dus een hoop leuke ideeën. Het Middag-Humsterland is de rode draad in de komende expositie.” Dat houdt dus in dat de bezoekers van de expositie veel prachtige landschappen te zien krijgen, “met natuurlijk ook de nodige dieren”, aldus Antoinet, die bekend staat om haar vele schilderijen met Schotse Hooglanders en koeien. “Wel is het werk geschilderd op een voor mij kenmerkende manier. Dat houdt in dat het realistisch is, maar zeker niet ‘nageschilderd’ van de foto’s die ik heb genomen. Ik vind het belangrijk om mijn schilderijen een sfeer mee te geven. Als ik daarvoor een extra wolkje, wat dieren of kleuren moet toevoegen, dan doe ik dat.” Het resultaat mag er zijn. De unieke landschappen en gebouwen van Noordhorn, Ezinge, Electra en Aduard zijn direct te herkennen in de prachtige schilderijen. Realistisch en sfeervol. “Ik hoop dat veel mensen op zaterdag 15 april de schilderijen zelf komen bekijken”, vertelt Antoinet. “Vanaf 13.00 uur kan men de expositie bezoeken, die om 14.00 uur feestelijk wordt geopend met een hapje, een drankje en gezellige livemuziek.” De expositie blijft de gehele zomer hangen in het Aduarder hotel.

Antoinet Burgler is ook zondag 16 april en maandag 17 april te vinden in Hotel Aduard, waar ze beide Paasdagen een workshop schilderen geeft. “Vorig jaar gaf ik deze workshop bij Oudebosch in Kommerzijl”, aldus Antoinet, die dit jaar heeft gekozen voor Hotel Aduard. Tijdens de workshop leer ik mensen diepte en perspectief te schilderen, iedereen is van harte welkom.” De workshops van Antoinet Burgler beginnen beide dagen om 14.00 uur en duren tot 17.00 uur. Deelname kost 10 euro per persoon en kan voldaan worden bij binnenkomst. Van te voren opgeven is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here