Kloosterburen breekt na rust: één ei is geen twee ei

0
90

GLIMMEN – VV Kloosterburen viel flink door de mand tegen SV Tynaarlo, dat aan het eind er nog lustig op los scoorde: 2-6. In de eerste helft was de strijd nog in evenwicht, de tweede helft was een heel ander verhaal. De Westerkloosters waren uitgeraasd, terwijl het jonge Tynaarlo dartelde naar een wel zeer geflatteerde uitslag. Het verschil – qua veldspel- tussen eerste en tweede helft was schrijnend. Om het actueel te houden: ‘één ei is geen twee ei’.

“Het klinkt gek bij 2-6, maar tien minuten voor tijd hadden we de wedstrijd nog kunnen winnen”, keek trainer Pieter Oosterhuis, die na afloop even moest bijkomen, terug op de knotsgekke wedstrijd. Oosterhuis voegde eraan toe dat zijn elftal de wedstrijd in de eerste helft had moeten beslissen.  Winnen was zeker mogelijk, maar het was te veel gevraagd voor het zo geplaagde Kloosterburen, dat dit seizoen de nodige personele problemen heeft. En dat tegen een SV Tynaarlo, waar zelfs een 53-jarige tussen de palen stond. Maar het speelde ook mee dat Kloosterburen afgelopen donderdag al heeft gespeeld (2-1 verlies tegen Warffum) en komende donderdag weer in actie moet. “Het zijn ‘Engelse weken’”, zegt Oosterhuis. Hoe dan ook, met de nodige paaseieren in de maag begonnen de Westerkloosters aan het eerste avontuur tegen Tynaarlo in Glimmen, omdat het clubgebouw van SVT tegen de vlakte is en De Groenenberg in Glimmen tijdelijk als thuishaven heeft. De eerste helft was bijzonder aantrekkelijk. Beide ploegen kunnen vrijuit spelen en vielen dan ook hartstochtelijk aan. In hoog tempo golfde het spel op en neer. Kloosterburen nam al vroeg de leiding via Bart Korhorn, die een voorzet van de vrijgelaten Jasper Wiersum hoog in de rood-witte netten knikte: 0-1. Wiersum kreeg meteen nog een keer de vrijheid, maar kwam te ver van het doel af. Bij het andere doel was er schrik van een fraaie boogbal, die via de lat over het doel vloog. Na de overrompeling door de ploeg uit De Marne nam de Drentse ploeg het heft snel in handen en liet de strijd kantelen. De gelijkmaker viel uit een onterechte strafschop – duidelijk te zien op beeld van de fotograaf- nadat de doorgebroken Mike Koops van de bal werd gezet door Serge Martini, die de bal speelde en de benen meeschepte. Doelman Sander Adema zag de pingel via de twee palen als een biljartbal in het doel verdwijnen. De Groningers pakten de draad weer op en kregen kans op kans. De aalgladde en fanatieke Bo Tukker gaf Wiersum de gelegenheid, maar deze kon de bal niet goed raken. De vesting Tynaarlo stond op dat moment op instorten. Korhorn was er het dichtstbij, zijn hoekschop belandde in één keer tegen de paal. Wiersum kreeg een zoveelste doelrijpe kans, maar trof naast. Na een periode van rust, begon het weer te stormen. En nu weer aan de andere kant. Lex Stok werd eruit gelopen door Wouter Schenk, die geen moeite had met scoren: 1-2. ‘Kloosterboeren’ herpakte zich. Uit een vrije trap van Joost Gerdez kopte Stok de verdiende 2-2 binnen. Het bleef een prachtig schouwspel. Op slag van rust opnieuw schrik in de achterhoede van de Kloosters, bij een spetter op de lat. Na rust was het duel een stuk minder leuk. Rommeliger ook en minder spektakel. De ongrijpbare jonge Wouter Schenk wrong zich door de defensie, de eveneens sterk spelende aanvoerder Marcel Drent gaf het laatste zetje: 2-3. Opnieuw moest de Oosterhuis-brigade in de achtervolging op het speelse en beweeglijke SVT. Kloosterburen zakte steeds verder weg en liet aanvallend ook steeds minder zien. Een zeldzaam wapenfeit was een prachtige hoge bal van Bert Mennes, Rick de Schutter kon de bal niet goed meenemen. Tien minuten voor tijd dan toch de kans op de 3-3. De voorzet kwam weer van Gerdez. Wiersum dook vogelvrij op, kon ook simpel inkoppen, maar de juiste richting ontbrak. In de tegenaanval voorkwam Adema in eerste instantie de 2-4, maar was even later wel kansloos op een kopbal van Mike Koops.  De strijd was definitief beslist. Tynaarlo liet in de slotfase zien, dat het geen moeite heeft met scoren. De score liep nog hoog op. De laatste, de 2-6, nadat Lex Stok terug wilde spelen op Adema die het persoonlijke duel verloor van Schenk, die het hardste trapte: 2-6. “We hadden er spelers bij die het niveau niet aankonden. Ze hielpen ons uit de brand. De andere ervaren krachten hadden niet de mentaliteit om een stapje extra te doen”, oordeelde Oosterhuis, die donderdag alweer aan de bak moet – tegen Harkstede- met zijn ‘gebroken’ (lees mand vol blessures) elftal. En mentaal een opkikker nodig heeft, na drie verliesbeurten op rij. Want dé Marne-derby komt er snel aan: zondag 23 april Eenrum-Kloosterburen.

Sportpark De Groenenberg Glimmen: Kloosterburen-Tynaarlo 2-6 (2-2); Scoreverloop: 5. Korhorn 0-1, 14. Marcel Drent 1-1, 37. Wouter Schenk 1-2, 40. Lex Stok 2-2, 54. Marcel Drent 2-3, 85. Mike Koops 2-4, 90. Wouter Schenk 2-5, 91. Wouter Schenk 2-6; Arbiter: Kuipers; Gele kaart: Wieringa (Kloosterburen); Toeschouwers: 40

Opstelling Kloosterburen: Sander Adema, Rick de Schutter, Bert Mennes (75. W Prins), Lex Stok, Jos Streefkerk, Arjan van der Laan, Bo Tukker, Serge Martini (58. J Wieringa), Jasper Wiersum, Joost Gerdez, Bart Korhorn (Olger Jonker)

Opvallend: Kloosterburen speelt zoals bekend in zwart-wit. De club had echter de shirts vergeten, maar nam wel groen-witte truitjes mee naar Glimmen. En wie speelt in het groen-wit? Tynaarlo. De oplossing werd gevonden: de rode tricots van Glimmen. Om het nog kleurrijker te maken, treedt de zwart-witte formatie uiteindelijk aan in….blauw tenue..Overigens is er ook nog een verklaring voor de groen-witte truitjes: ‘dit groen is veel feller van kleur, bovendien waren het zwarte broekjes’, aldus de lezing van Kloosterburen-zijde.  Door de vele wedstrijden (twee keer door de week) heeft de wasvrouw/man het er maar druk mee. Dat zou ook nog een verklaring zijn voor de niet meegenomen zwart-witte shirts….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here