Matthijs Röling

0
107

EZINGE – Kunstenaar Matthijs Röling exposeert vanaf 29 april in museum Wierdenland te Ezinge. De expositie ‘Weelderige Wierde’ met schilderijen van Röling loopt tot en met 1 oktober. Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert het museum activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus, die mede mogelijk is gemaakt door crowdfunding. Matthijs Röling geldt als boegbeeld van
de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. De kunstenaar woont op enkele minuten lopen van het museum, op de wierde van Ezinge. Zijn immense en lommerrijke tuin is als micronatuurgebied een waar paradijs voor allerlei vogels en andere dieren. Röling heeft zijn weelderige tuin vaak geschilderd. De expositie ‘Weelderige Wierde’ toont zowel een groot aantal van de tuinschilderijen die hij in Ezinge maakte, als enkele schilderijen die hij van andere tuinen maakte. Veel van de werken zijn voor het eerst in het openbaar te zien. De kunstenaar Röling hecht grote waarde aan rust en vrijheid, die hij vindt in het hoge noorden van Groningen. In de tuinschilderijen van de kunstenaar gaan zijn liefde voor de natuur en voor schilderen hand in hand. Rondom de expositie zijn diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een workshop, een excursie en een lezing. Meer informatie hierover is te vinden op www.wierdenland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here