Friesland in het LEGiO-museum

0
101

GROOTEGAST – Er wordt nog altijd hard gebouwd in en aan het vorig jaar geopende LEGiO-museum in Grootegast. Daarbij is er met name gewerkt aan nieuwe gebouwen voor de grote LEGO®modelstad. In de modelstad waren al een aantal gebouwen uit de provincie Groningen te bewonderen, zoals de Martinitoren, Borg Nienoord, het stadhuis van Groningen, het hoofdstation van Groningen, het voormalige station van Zuidhorn en het gemeentehuis van Grootegast. Maar de bouwers vonden het tijd dat er ook een paar kenmerkende Friese gebouwen in de stad kwamen te staan. Zo heeft Benno Post uit Drachten de Waag van Leeuwarden enkele weken geleden geplaatst en heeft Dennis Homan uit Leek een rij huizen uit Dokkum nagebouwd. André Scholte uit Winsum heeft afgelopen donderdag het Planetarium uit Franeker in de stad geplaatst. Wat extra leuk is aan dit project, is dat het echte Planetarium het gebouw gesponsord heeft. Het volgende project waar de bouwers mee aan de slag gaan is de Brandaris van Terschelling. De gemeente Terschelling en Rijkswaterstaat hebben inmiddels de bouw gesponsord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here