Frans Talstra uitgenodigd voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner

27
173

Welk pareltje mag van u dineren in Hotel Aduard?

STREEK – Overstromen. Dat is wat zowel de postbus als de mailbox van de Streekkrant deden toen wij vorige week een oproep plaatsten om vooral de pareltjes uit uw dorp te nomineren voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Veel aanmeldingen dus. Uit veel dorpen ook! En de ene motivatie was nog mooier dan de andere. Uit de vele inzendingen en reacties kwam vooral één naam meerdere keren naar voren: Frans Talstra. De voorzitter van Aktie ’68, de dorpsvereniging van Kommerzijl blijkt wel gepensioneerd, maar nog zeker niet uitgeblust.

“Frans heeft veel kwaliteiten én gebruikt deze ook”, schrijft mevrouw Huizeng-De Boer. Zij bedankt Frans voor zijn volhardendheid, waardoor het historische hart van Kommerzijl er weer piekfijn uitziet.  Mevrouw vreest de dag dat de voorzitter zijn hamer besluit neer te leggen, omdat de communicatie met de gemeente dan misschien wel stilvalt. “Frans verdient eigenlijk ook een lintje”, besluit ze. Diverse mensen steunen mevrouw Huizeng-De Boer in haar betoog. Waaronder Betsy Dieleman, zelf ook niet vies van knappe staaltjes vrijwilligerswerk. “Dankzij Frans is de historische leuning terug op onze brug”, schrijft ze. “Dit nadat hij eerder de gemeente en het waterschap zover had gekregen om de kade, die gevaarlijk afbrokkelde, te herstellen.” Blijft het hier dan bij? Welnee! Frans Talstra wordt eveneens geroemd voor zijn historisch besef, zijn betrokkenheid bij de verkiezingen waardoor heel Kommerzijl op de hoogte is van hoe er gestemd is, zijn vaardige pen waarmee hij regelmatig de dorpskrant opsiert en de manier waarop hij zich inzet voor het behoud van CBS De Rietstek in het dorp. Ook wordt het bespelen en het onderhouden van de kerkorgels genoemd door meerdere mensen. Ook wij van de Streekkrant hebben regelmatig de eer gehad om met Frans van gedachten te wisselen onder het genot van een lekker kopke koffie, met hem door het dorp te wandelen waarbij Frans als een wandelende encyclopedie moeiteloos alle feitjes en wetenswaardigheden over Kommerzijl oplepelde. Gelet op de vele inzendingen voor deze speciale man en onze eigen ervaringen met de voorzitter kan het niet anders dan dat de eerste stoel naar Frans Talstra gaat. Gek genoeg reageerde hij zelf totaal verrast toen we hem uitnodigden voor het Grote Feest van 14 december. “Ik sta perplex”, vertelt Frans. “Verwacht? Nee, natuurlijk niet. Maar ik ben er erg blij mee en laat me graag verrassen door het programma .” Wij heten Frans Talstra op 14 december van harte welkom aan tafel in het Best Western Hotel Restaurant Aduard van de familie Kingma.

Heeft u ook een bijzondere dorpsgenoot? Wij horen heel graag wie uit uw dorp aan zou moeten schuiven bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner dat op donderdag 14 december zal plaatsvinden. Het Streekgebied kent 53 dorpen en wij zoeken uit elk dorp de grootste lieverd, vrijwilliger of (mantel)zorger. Deze mensen krijgen een uitnodiging om op de avond aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn met andere bijzondere mensen in het familiebedrijf van de Kingma’s te Aduard. U kunt uw topper aanmelden via email op destreekkrant@media-totaal.nl. Per post kan ook: De Streekkrant, o.v.v. Het Grote Jij Verdient Het Diner, Postbus 116, 9300 AC Roden. Vergeet niet te vermelden waarom u deze persoon voordraagt. Uit veel dorpen zullen meerdere mensen genomineerd worden, dus uiteindelijk zal een goede motivatie de doorslag kunnen geven. Extra leuk: in de aanloop naar het diner zullen wij een aantal mensen uitlichten in de Streekkrant. Een extra spotlightje zetten op hun bijzondere verdiensten. Vergeet dus ook zeker niet uw contactgegevens mee te zenden, zodat we contact op kunnen nemen en een leuk interview op poten kunnen zetten!

Gastenlijst

Frans Talstra (Kommerzijl)

27 REACTIES

 1. I simply want to mention I am just newbie to blogging and certainly liked you’re website. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly come with remarkable well written articles. With thanks for sharing your web page.

 2. Helpful info. Lucky me I discovered your website unintentionally, and I’m surprised why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 3. I used to be suggested this website by my cousin. I’m not certain whether or not this submit is written through him as nobody else recognize such specific approximately my problem. You’re amazing! Thanks!

 4. I just like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently. I’m quite sure I’ll be told a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following!

 5. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

 6. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 7. Thanks for your post right here. One thing I would really like to say is the fact that most professional job areas consider the Bachelor’s Degree just as the entry level standard for an online college diploma. Though Associate Certification are a great way to begin with, completing the Bachelors starts up many doors to various jobs, there are numerous on-line Bachelor Course Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another thing is that many brick and mortar institutions offer Online versions of their certifications but generally for a considerably higher amount of money than the firms that specialize in online degree programs.

 8. I think this website has got some very great information for everyone :D. “Anybody who watches three games of football in a row should be declared brain dead.” by Erma Bombeck.

 9. I do consider all the ideas you’ve offered on your post. They’re very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for starters. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 10. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 11. Hey there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.

 12. Good day very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I’m happy to search out a lot of helpful information here within the put up, we need work out more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 13. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 14. My husband and i felt very satisfied that Chris managed to conclude his investigation using the ideas he was given out of your web pages. It’s not at all simplistic to simply find yourself giving freely procedures that many many people have been making money from. And now we figure out we’ve got you to be grateful to for that. All the explanations you’ve made, the easy website navigation, the friendships you can make it easier to instill – it’s many wonderful, and it’s really facilitating our son and the family believe that this concept is amusing, and that’s rather indispensable. Thanks for everything!

 15. I have recently started a web site, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “One of the greatest pains to human nature is the pain of a new idea.” by Walter Bagehot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here