Moeder en dochter schuiven aan bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner

24
212

Welk pareltje mag van u dineren in Hotel Aduard?

STREEK – Overstromen. Dat is wat zowel de postbus als de mailbox van de Streekkrant deden toen wij  een oproep plaatsten om vooral de pareltjes uit uw dorp te nomineren voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Veel aanmeldingen dus. Uit veel dorpen ook! En de ene motivatie was nog mooier dan de andere. Eén van nominaties kwam binnen per mail; uit het dorpje Faan. U kent het wel, dat pittoreske dorpje tussen Niekerk en Zuidhorn. Afzender: Reinder Scheeringa. Als voorzitter van de woonvorm De Elzenhof heeft hij twee speciale nominaties namens Faan: moeder Grietje Wagenaar en dochter Lucie Pakes (foto).

“Kiezen is onmogelijk”, begint Scheeringa. Al snel blijkt waarom de Faanster geen keuze kan maken tussen moeder en dochter. “Beide zijn uniek”, vindt hij en Reinder heeft weinig tijd nodig om ook ons te overtuigen. “Grietje is al aardig op leeftijd (in de 80)”, vertelt Reinder. “Toch organiseert zij enorm veel voor de bewoners van De Elzenhof in Niekerk.” Reinder vertelt bevlogen over de perfect opgezette gezamenlijke maaltijden en heerlijke high tea’s die met grote regelmaat voorbij komen. “Grietje geeft kleur aan de binnentuin”, zegt hij gedecideerd. “Samen met haar dochter Lucie geeft ze bovendien knutselochtenden op dinsdag. Ook een groot succes waar heel veel mensen heel veel plezier aan beleven.” Reinder vertelt dapper door en wij moeten een tandje bij zetten om mee te kunnen schrijven. Onder meer ‘stamtoavels’ passeren de revue. De lijst gaat maar door met leuke initiatieven. “Wist je trouwens dat Lucie ook in de vrijwilligersgroep van Aeldakerka zit?”, vraagt Reinder. Het antwoord luidt negatief, dus legt hij uit: “Lucie gaat namens de historische vereniging langs scholen en geeft daar kinderen les over vroegere tijden in deze streek. Logisch hoor, want vertellen kan ze wel! Ze zit ook bij Stichting Mien Westerkwartier. ’t Is echt een goede vertelster”, aldus Reinder. Het is in ieder geval duidelijk dat de inzet van zowel moeder als dochter het ‘normale’ ver overstijgt. “Als deze dames niets meer zouden doen?”, vraagt Reinder zichzelf af, “Nou… Er zou een enorm gat vallen. Zonder hen wordt het een dooie boel.” Dus schuiven wij alvast twee stoelen aan bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Eentje voor moeder Grietje en eentje voor dochter Lucie. Want kiezen? Nee, dat is inderdaad onmogelijk!

Heeft u ook een bijzondere dorpsgenoot? Wij horen heel graag wie uit uw dorp aan zou moeten schuiven bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner dat op donderdag 14 december zal plaatsvinden. Het Streekgebied kent 53 dorpen en wij zoeken uit elk dorp de grootste lieverd, vrijwilliger of (mantel)zorger. Deze mensen krijgen een uitnodiging om op de avond aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn met andere bijzondere mensen in het familiebedrijf van de Kingma’s te Aduard. U kunt uw topper aanmelden via email op destreekkrant@media-totaal.nl. Per post kan ook: De Streekkrant, o.v.v. Het Grote Jij Verdient Het Diner, Postbus 116, 9300 AC Roden. Vergeet niet te vermelden waarom u deze persoon voordraagt. Extra leuk: in de aanloop naar het diner zullen wij een aantal mensen uitlichten in de Streekkrant. Een extra spotlightje zetten op hun bijzondere verdiensten. Vergeet dus ook zeker niet uw contactgegevens mee te zenden, zodat we contact op kunnen nemen en een leuk interview op poten kunnen zetten! Alhoewel we een stapel nominaties hebben ontvangen is nog lang niet elk dorp vertegenwoordigd. Stuur dus vooral de namen van uw pareltjes naar ons toe, zodat wij ze in het zonnetje kunnen zetten.

Gastenlijst

Frans Talstra (Kommerzijl)
José Boer (Oldekerk)
Grietje Wagenaar (Faan)
Lucie Pakes (Faan)

24 REACTIES

 1. I just want to mention I am very new to weblog and honestly enjoyed you’re website. Probably I’m want to bookmark your website . You certainly have fantastic article content. With thanks for sharing with us your webpage.

 2. It¡¦s really a great and useful piece of information. I am satisfied that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 3. Thanks for helping out, fantastic information. “I have witnessed the softening of the hardest of hearts by a simple smile.” by Goldie Hawn.

 4. I¡¦ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this information So i¡¦m glad to convey that I’ve a very just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot definitely will make certain to don¡¦t put out of your mind this website and give it a glance on a relentless basis.

 5. There are definitely quite a lot of particulars like that to take into consideration. That may be a great point to deliver up. I offer the ideas above as general inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, but I’m sure that your job is clearly identified as a fair game. Each boys and girls feel the impact of only a second’s pleasure, for the rest of their lives.

 6. Thanks for giving your ideas. The one thing is that individuals have an alternative between federal government student loan and a private education loan where it is easier to opt for student loan online debt consolidation than with the federal education loan.

 7. Good website! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 8. I was more than happy to find this net-site.I needed to thanks in your time for this wonderful learn!! I definitely having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 9. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 10. fantastic points altogether, you simply gained a new reader. What would you suggest about your post that you made some days ago? Any positive?

 11. I just could not depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts

 12. Nice post. I be taught something tougher on totally different blogs everyday. It will at all times be stimulating to read content from other writers and observe just a little something from their store. I’d want to make use of some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 13. I do like the manner in which you have framed this specific concern and it does indeed provide me personally some fodder for consideration. However, from what I have experienced, I really wish when the actual feedback pack on that men and women keep on point and don’t start on a tirade associated with some other news of the day. All the same, thank you for this fantastic point and though I do not really go along with this in totality, I respect your standpoint.

 14. I definitely wanted to develop a small note to say thanks to you for all the magnificent tips you are placing here. My time-consuming internet investigation has at the end been honored with high-quality know-how to go over with my family and friends. I would express that we website visitors actually are extremely endowed to be in a wonderful site with very many marvellous people with valuable tricks. I feel pretty privileged to have seen your website page and look forward to really more exciting minutes reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here