Hannie Engels voorgedragen voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner

11
210

STREEK – Overstromen. Dat is wat zowel de postbus als de mailbox van de Streekkrant deden toen wij  een oproep plaatsten om vooral de pareltjes uit uw dorp te nomineren voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Veel aanmeldingen dus. Uit veel dorpen ook! En de ene motivatie was nog mooier dan de andere. Met een nieuwe Streekkrant komt ook een nieuwe gast voor op onze gastenlijst. Deze week kwam er een mailtje vanuit Lutjegast. Of wij misschien Hannie Engels wilden uitnodigen, vroeg Janneke Hoekstra. Nou, na het lezen van de mail wilden wij dat zeker wel!

“Ik zou graag Hannie Engels willen voordragen”, vertelt Janneke. “Ongeveer een jaar geleden heeft zij samen met een aantal andere dorpsbewoners ‘Samen Ontmoeten’ opgericht. Dit is een project georganiseerd van uit dorpsbelangen en de protestantse kerk, waarbij elke donderdagochtend belangstellenden, alleenstaanden en eigenlijk iedereen die daar behoefte aan heeft samenkomen in dorpshuis Kompas.” De Streekkrant is bekend met deze activiteit en is zelfs wel eens langs komen waaien op een druilerige donderdagochtend in mooi Lutjegast voor een lekker kopje koffie. Helaas voor ons waren wij voor het middageten al vertrokken, want andere afspraken riepen. Hannie is één van de vrijwilligers die de kar trekt en elke donderdag klaar staat voor jan en alleman in het dorpshuis. “Helaas zijn een aantal drijvende krachten door omstandigheden uitgevallen, waardoor er steeds meer op de schouders van Hannie terecht is gekomen”, schrijft Janneke. “Zij doet wekelijke de boodschappen, verzint lekkere menu’s en deze mogen van haar vooral niet uit pakjes komen. Hannie is hier erg veel uren zoet mee geweest, en doet dit altijd met een stralende lach en een vriendelijk woord. Daarom lijkt het mij leuk dat zij nu een keer verwend wordt met een heerlijk diner waaraan ze zelf niets hoeft te doen.” En dat lijkt ook ons een goed plan. Dus bellen we Hannie met de blije mededeling dat zij 14 december mag aanschuiven in Best Western Hotel Restaurant Aduard voor een lekker diner, een gezellig drankje en een leuke avond vol muziek en vertier. “Goh…”, reageert ze verrast. “Van alles dat ik had verwacht, is dit er niet één van. Ja, leuk natuurlijk! Zo zijdelings had ik er wel wat van gelezen in de Streekkrant, maar niet met het idee dat ik er zelf bij zou zijn.” Maar dat is Hannie dus wel. Voor haar ligt een leuke avond vol lekker eten waar zij zelf –voor een keertje- helemaal niets aan hoeft te doen. Hannie, tot 14 december! We hebben een stoel voor je gereserveerd.

Heeft u ook een bijzondere dorpsgenoot? Wij horen heel graag wie uit uw dorp aan zou moeten schuiven bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner dat op donderdag 14 december zal plaatsvinden in Best Western Hotel Restaurant Aduard. Het Streekgebied kent vele mooie dorpen en dito organisaties en verenigingen. Wij zoeken de grootste lieverds, vrijwilligers of (mantel)zorgers voor een speciale avond. Deze mensen krijgen een uitnodiging om op donderdag 14 december aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn met andere bijzondere mensen in het familiebedrijf van de Kingma’s te Aduard. U kunt uw topper aanmelden via email op destreekkrant@media-totaal.nl. Per post kan ook: De Streekkrant, o.v.v. Het Grote Jij Verdient Het Diner, Postbus 116, 9300 AC Roden. Vergeet niet te vermelden waarom u deze persoon voordraagt. Extra leuk: in de aanloop naar het diner zullen wij een aantal mensen uitlichten in de Streekkrant. Een extra spotlightje zetten op hun bijzondere verdiensten. Vergeet dus ook zeker niet uw contactgegevens mee te zenden, zodat we contact op kunnen nemen en een leuk interview op poten kunnen zetten! Alhoewel we een stapel nominaties hebben ontvangen zijn we op zoek naar nog meer pareltjes om in het zonnetje te zetten. Laat ons dus vooral weten wie volgens u zeker niet mag ontbreken in Aduard!

Gastenlijst

Frans Talstra (Kommerzijl)
José Boer (Oldekerk)
Grietje Wagenaar (Faan)
Lucie Pakes (Faan)
Hepke Horinga (Sebaldeburen)
Wicher Patje (Niekerk)
Hannie Engels (Lutjegast)

Artiesten

Niels Span

11 REACTIES

 1. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and
  set up my own. Do you need any html coding expertise
  to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 2. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any tips to help fix this problem?

 3. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back
  up. Do you have any solutions to prevent hackers?

 4. We stumbled over here coming from a different website and thought
  I might as well check things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking into your web page for a second
  time.

 5. My brother recommended I might like this
  web site. He was totally right. This post truly made my day.
  You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 6. Hi there! This is my first comment here so I just wanted
  to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through
  your blog posts. Can you suggest any other
  blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks a ton!

 7. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It is the little changes that will make the
  largest changes. Many thanks for sharing!

 8. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I may revisit once again since
  I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way
  to change, may you be rich and continue to guide other people.

 9. Thanks , I have recently been looking for info about this topic for a long time
  and yours is the best I have discovered till now.
  However, what concerning the bottom line?
  Are you positive about the supply?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here