Mechielsen Oldehove breidt uit

0
269

Eerste paal onder luid applaus de grond in

OLDEHOVE – Het gaat goed met het veelzijdige bedrijf van de familie Mechielsen in Oldehove. Vrijdag werd de eerste paal van de hoognodige uitbreiding van het grondverzet- , loonwerk-, transport- en groenwerkbedrijf de grond ingeslagen. Aan niemand anders dan Jan Mechielsen zelf de eer de kraan te bemannen en de eerste paal richting zijn definitieve bestemming te dirigeren. Dit onder luid applaus van de aanwezige medewerkers en belangstellenden.

“De uitbreiding is hard nodig”, onderkent Mechielsen na de plechtigheid. “Hier op kantoor zit men bijna bovenop elkaar en de werkplaats is inmiddels verouderd.” Het nieuwe complex, want zo zijn de plannen het beste te omschrijven, wordt veel groter en ruimer. “Daarnaast bouwen we de kantoorruimte uit én komt daar vervolgens een verdieping bovenop”, aldus Jan Mechielsen. Vanaf het moment dat Mechielsen in 1963 het bedrijf opstartte met zijn vader en broer is het bedrijf altijd in ontwikkeling geweest. “In 1975 zijn we verhuisd naar Oldehove, waar we de ruimte hadden om verder te groeien. Beetje bij beetje zijn er meer schuren bijgekomen en deze zijn later ook weer verlengd om nog meer ruimte te hebben. Dit is de logische volgende stap die we nemen. Al moet ik zeggen dat deze verbouwing wél een enorme stap is.” Mechielsen Oldehove is een belangrijk bedrijf voor Oldehove en de wijde omgeving van het dorp. Momenteel biedt het familiebedrijf werkgelegenheid aan zeventig mensen, buiten de tijdelijke zomerkrachten om gerekend. “En die horen er in deze periode ook bij”, vindt Mechielsen, “dus zitten we nu op negentig medewerkers.” De ‘oude’ Mechielsen heeft zelf officieel een stapje terug gedaan na 53 jaar in het bedrijf te hebben gezeten. “Mijn twee zoons staan nu aan het roer, maar natuurlijk ben ik –mits thuis-  nog altijd aanwezig en ze kunnen altijd bij mij terecht als ze advies nodig zijn”, besluit hij lachend. Het bedrijf hoopt zo snel mogelijk gebruik te kunnen maken van de nieuwe ruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here