Roelf Pijpker: ‘Radiomaken is leuk!’

0
104

ADUARD/MARUM – Sinds april is Roelf Pijpker uit Aduard programmamaker en presentator bij Radio Westerkwartier. Een mooi avontuur dat vorig jaar begon. Pijpker las dat Radio Westerkwartier haar zendgebied ging uitbreiden en daarvoor de nieuwe gemeentegrenzen van de nog te vormen gemeente Westerkwartier hanteerden. Was de zender al te ontvangen in Marum en Grootegast, nu kwamen ook de gemeenten Zuidhorn en Leek erbij.

Al sinds zijn jeugd is de Aduarder Pijpker besmet met het virus ‘muziek en presenteren’. Op jonge leeftijd, in zijn vrije tijd, ooit begonnen als DJ en op latere leeftijd met een eigen bedrijf in het organiseren van evenementen en presentaties. Na het beëindigen van het bedrijf was het even rustig rondom de muziek totdat het krantenartikel op de deurmat lag en de kriebels terugkwamen. Na een inwerkperiode heeft Pijpker nu vanaf april het eigen programma WesterVertier op de maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Met heel veel plezier maakt hij dit programma. “Heerlijk om te doen”, zegt Pijpker. “Het geeft je zoveel energie en voldoening en omdat het programma ook voor een gedeelte informatief is, leer je ook veel nieuwe dingen. Want naast muziek worden er ook eigen reportages gemaakt van mensen en gebeurtenissen in het Westerkwartier. Op deze wijze wordt het leven buiten, weer via de luidsprekers, bij de mensen binnen gebracht. Mooi werk en het levert mooie reacties op.” Pijpker maakt het programma samen met Lies van der Wal en Annelice Kuperus, de zogenaamde side kicks. Radio Westerkwartier wil graag haar programma’s uitbreiden, echter hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk om radio te maken neem dan contact op met Radio Westerkwartier. Kijk voor meer informatie op www.radiowesterkwartier.com/vacatures

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here