Terug in de tijd op Landgoed Verhildersum

0
98

LEENS – Groningen en de vruchtbare klei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al eeuwenlang staat de provincie bekend om haar vruchtbare akkers, waar tegenwoordig vooral graan,  aardappels en bieten de hoofdmoot vormen. De grote landbouwmachines van deze moderne tijd zijn vaak indrukwekkend en een toonbeeld van inventiviteit en vernuft. Maar vlak  ook de oude landbouwmethoden niet uit. Dat bleek tijdens de historische dagen op Landgoed Verhildersum in Leens waar bezoekers zich afgelopen weekend een beeld konden vormen van de ontwikkelingen door de jaren. Daarbij kregen de belangstellenden deskundige uitleg over de oude werktuigen. Tevens werden er maaidemonstraties gegeven met de zeis en kon men genieten van een nostalgische kermis, oude ambachten, paarden en tractoren, historische kostuums, muziek, kinderspelen, regionale lekkernijen en prachtige exposities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here