“Van André Hazes naar Coldplay via een bierviltje”

0
85
Niekerk de Halte Oranje

Gezelligheid troef bij Partycentrum de Halte

NIEKERK – De feestweek van Niekerk, Oldekerk en Faan speelt zich natuurlijk niet alleen af in de feesttent. Traditiegetrouw wordt er ook in het café van Partycentrum De Halte flink gefeest. En dat is dit jaar niet anders. Dat komt natuurlijk ook omdat de uitbaters van het etablissement inmiddels gepokt en gemazeld zijn en precies weten wat er gedurende feestweek van hen wordt verwacht. “Dat was in 2008 wel anders”, herinnert Johan Posthumus zich lachend. “Dat was ons eerste jaar en we hadden geen idee wat ons te wachten stond. Om het kort te stellen: we werden flink verrast qua drukte. Non-stop doorgaan totdat we er letterlijk bij neer vielen.” Wel kijkt hij terug op een ideale vuurdoop. “Het kon daarna alleen maar beter gaan”, vertelt hij. En dat ging het dus ook. Inmiddels staat het viertal ondernemers voor hun negende feestweek en is alles goed ingedekt en naar behoren geregeld. Er staat weer een mooi programma met een feestgarantie voor meerdere dagen. Zelf kijkt Johan uit naar het optreden van de Bierviltjesband op de feestelijke dinsdag. “De Bierviltjesband is een gelegenheidsband die vanaf 17.00 uur verzoekjes speelt”, legt Johan uit. “De mensen mogen hun nummer op een bierviltje schrijven en bij de band inleveren. Ik verwacht van we van André Hazes naar Coldplay gaan via een bierviltje.” Voor de rest van het programma van Partycentrum De Halte verwijzen wij u graag door naar elders in deze krant.

Speciale daghap

Mensen die zich gedurende de feestweek zorgen maken over de gezondheid van hun voeding kunnen op maandag, dinsdag en woensdag terecht bij De Halte. Johan: “Tijdens het feesten schiet het eten er toch een beetje bij nietwaar? Daarom bieden wij deze dagen een gezonde-re hap aan. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen mensen bij ons komen eten, mits ze diezelfde dag voor 12.00 uur hebben doorgegeven gebruik te willen maken van de daghap. Voor een zachte prijs krijgen zij een 3-gangenmenu voorgeschoteld die een goede bodem is voor de rest van de avond.” Uit ervaring weet ook de redactie van de Streekkrant dat dit helemaal niet zo’n slecht idee is, daar een feestweekdieet al snel bestaat uit hamburgers, hamburgers, een frietje en nog meer hamburgers. Dus een lekkere gezonde-re hap tussendoor is zeker geen overbodige luxe.

Foto: Uit archief de Streekkrant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here