Landgeitenkeuring in Opende

0
20

OPENDE – Op zondag 10 september vind de jaarlijkse Landgeiten keuring plaats op het terrein van Staatsbosbeheer. Deze keuring wordt georganiseerd door de Provinciale Landgeitenfokkersclub Groningen onder auspiciën van de LFNL. Dit jaar hebben dertien inzenders in totaal 62 dieren ingeschreven, waaronder 23 lammeren, 23 anderhalfjarigen en 16 meerjarige dieren. De landgeit is een zeldzaam ras en kent door heel Nederland liefhebbers die dit oorspronkelijke ras doormiddel van fokken en selecteren in stand te houden. De keuring is om te beoordelen in hoeverre de dieren aan de ras standaard voldoen en bij goedkeuring komen de volwassen dieren in aanmerking om in het stamboek te worden opgenomen. De Locatie ligt naast de Theetuin Blotevoetenhof Peebos 1A Opende, hier is ook voor de inwendige mens het  een en ander te verkrijgen. Tevens is hier het startpunt van het blotevoetenpad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here