FC LEO – Weer gastheer ‘Groninger’ competitie

0
26
FC LEO Leens

 

LEENS – FC LEO begint in alle opzichten aan een nieuw avontuur. ‘Leens En Omstreken’ handhaafde zich vorig seizoen maar net in de Fries gekleurde klasse. Na jaren keert FC LEO terug in de Groninger competitie. Met aan het roer een nieuwe trainer, Erwin Molog, waar preses Arjen Fledderman het volste vertrouwen in heeft.

“Hij komt van SIOS uit Sauwerd. Het is een jongere trainer, zeer gedreven en ambitieus. Ik heb er het volste vertrouwen in. Ik hoop dat we op een goede manier door de Groninger klasse komen. Na jaren omgeven door mensen uit Friesland”. Daarover heeft de voorzitter nog wel een kritiek puntje. “We gingen over het algemeen met veel plezier naar Friesland, waar we gastvrij werden ontvangen. Maar onderling werd altijd Fries gesproken. Als wij Friese gasten hebben, passen we ons aan. LEO krijgt te maken met clubs uit Noord-Groningen. Dat houdt in: veel derby’s. Spelers kennen elkaar. Ik heb geen idee waar we eindigen. Vorig jaar hadden we ook bepaalde verwachtingen. We wisten ons net te handhaven. We zijn in het zadel geholpen door De Lauwers. Het zag er heel anders uit. Als degradant denk je minimaal aan de middenmoot. Het liep bijna verkeerd af. Het verschil met de Friese klasse: Friezen zijn net Duitsers, in de positieve zin des woords. Ze gaan door tot de laatste minuut. In Groningen wordt meer ‘gevoetbald’. Wat dat betreft zou de Friese mentaliteit ons helpen”. De oranjegekleurde selectie is vrijwel intact gebleven. Alleen Mark van der Klei is vertrokken naar The Knickerbockers. Niemand is verder vertrokken. Een aantal A-junioren klopt op de deur. “Het grote talent Niels Zijlstra, keeper van 16 jaar, zou nog een jaar in de B-junioren spelen, maar is versneld overgeheveld naar de eerste selectie. Molog heeft een bepaalde manier van spelen. Zijn voorkeur is 4-3-3. Afhankelijk van de spelers. Ja, de doelpunten komen meestal van Rowan Rozema. Maar toen Rowan geblesseerd was, nam Frank Veenwijk het stokje over. Hij legde er ook vijftien in. Frank heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Verdedigend baart wel zorgen. Daarin is LEO kwetsbaar. We moeten zorgen niet te veel doelpunten tegen te krijgen”. De voorbereiding is begonnen. Met een eerste training in Lauwersoog en onder meer een toernooi bij VVSV’09 in Ulrum. En een wedstrijd tegen Zeester. Met de twee topscorers uit de gemeente tegenover elkaar. “We wilden niet te veel oefenwedstrijden. Zodat Erwin intensief met de spelers bezig kan en het spel ook kan onderbreken”. De Groninger klasse. Middelstum, Stedum, Westerlee en SIOS, het klinkt even anders dan Opende, Rottevalle, Ropta Boys. En dan wacht de eerste wedstrijd, tegen Holwierde en Stedum uit. Maar eerst de beker. “Gaan we toch nog even terug naar Friesland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here