Theun van Leijen

0
17

SURHUISTERVEEN – Theun van Leijen is de nieuwe dirigent van brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. De 27-jarige Van Leijen is opvolger van Aline Werkman-Schipper. Zij droeg na zeven jaar het dirigeerstokje over. “We zijn heel blij met Theun als dirigent”, vertelt Fokke van der Veer van Blaast de Bazuin. “Theun is jong en bevlogen. Hij is enthousiast en de klik met de band is goed.” Blaast de Bazuin komt uit in de derde divisie en werd vorig jaar nog tweede op de Nederlandse Brassbandkampioenschappen. Van Leijen heeft zin in het dirigentschap bij het Feanster orkest. “Blaast de Bazuin heeft een brede blik en een visie op de toekomst. De band is daar actief mee bezig. Het totaalplaatje spreekt me aan.” Investeren in de jeugd is voor Theun van Leijen één van de speerpunten. “Verder denk ik dat het goed is om als band over je grenzen te kijken. Dat is belangrijk voor het bestaansrecht en ik merk dat Blaast de Bazuin daar open voor staat.” Op zondag 24 september treedt Van Leijen met Blaast de Bazuin voor het eerst op. Dan speelt de brassband mee tijdens de startzondag van de PKN-gemeente in Surhuisterveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here