Herbouw afgebrande woning Surhuisterveen

0
37

SURHUISTERVEEN – De huurwoning aan De Stikker in Surhuisterveen die vlak voor de kerstdagen vorig jaar ten prooi viel aan een uitslaande brand zal vanaf de grond worden herbouwd. De Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) te Buitenpost heeft hiervoor recent het groen licht gekregen van de verzekeringsmaatschappij.

De twee bewoners die indertijd werden gedupeerd, hebben vanuit de gemeenschap veel steun ontvangen. Voor hen is na overleg door de woningstichting vervangende huisvesting geregeld. De beide bewoners zullen niet terugkeren in het door bouwbedrijf Kootstra Van der Veen te Harkema te herbouwen huis. Na de door de inmiddels voltooide sloop van de helft van de twee-onder-twee-kap-woning zal de herbouw zo spoedig mogelijk plaatsvinden. De Stichting Woningbouw Achtkarspelen waardeert de aangeboden hulp, zo vlak voor de kerst, vanuit de lokale gemeenschap aan de bewoners zeer. De woning zal na realisatie weer worden verhuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here