Rabobank sluit geldautomaat Zoutkamp

0
62

ZOUTKAMP – Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan geldautomaten en aan omliggende panden. We hebben daarom uit veiligheidsoverwegingen besloten om de geldautomaat in Zoutkamp aan de Dorpsstraat 5a te sluiten. 

“Juist de in plattelandsgebieden  gelegen automaten zijn het doelwit van plofkrakers en is gebleken dat criminelen nietsontziend te werk gaan”, zegt Oetse Wijma, directeur Particulieren van Rabobank Noordenveld West Groningen. “Deze plofkraken brengen veel schade toe aan de geldautomaten én aan omliggende panden. Om die reden is besloten de geldautomaat op deze locatie in Zoutkamp te sluiten”, vervolgt Wijma. “We kiezen hier duidelijk voor veiligheid boven het gemak”. Momenteel worden door de Rabobank alle automaten in Nederland opnieuw getoetst op verschillende aspecten. Dit is nodig omdat er steeds zwaardere explosieven gebruikt worden bij de plofkraken.  Intussen zijn er op landelijk niveau gesprekken gaande met ING en ABN AMRO om gezamenlijk automaten te plaatsen. “Deze ontwikkelingen volgen we op de voet’,  geeft Wijma aan, ‘we hebben niet de intentie om de geldautomaat in Zoutkamp weg te halen en zijn juist op zoek naar een duurzame en veilige oplossing.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here