SV De Lauwers – Nico Roorda is terug op vertrouwde nest

0
14

WARFSTERMOLEN – Gerlof Kootstra uit Buitenpost heeft De Lauwers verlaten.  Dit na een moeilijk, pechvol  laatste seizoen. Zijn plaats wordt ingenomen door een oude bekende: Nico Roorda.

Onderwijzer Nico Roorda loopt tijdens het gesprek toevallig wat rond, bij zijn schooltje. “Ja, ik heb nog een week vrij”, zegt Roorda over zijn vakantie. Over zijn aanstelling: “Toen bekend werd dat Gerlof weg zou gaan, hebben ze me gevraagd. We waren er snel uit”. Drie jaar geleden was Roorda ook trainer van de blauw-witten. “Ik heb er twee jaar gezeten. Vervolgens ben ik gaan voetballen in Grijpskerk 5. Drie jaar lang. Een leuke tijd. Toen kwam De Lauwers weer op mijn pad. Ik heb de club gevolgd. Bepaalde clubs blijf je volgen. De Lauwers is na vier seizoenen vierde klasse gedegradeerd. Het was een moeilijk jaar. Maar dat was het in mijn tijd ook. Het is een kleine vereniging. In de vierde klasse moet je geluk hebben met de indeling. Gerlof heeft vorig jaar pech gehad, met veel degradanten uit de derde klasse.  We zijn nu samen met Ternaard de enige twee degradanten. Het was al met al geen leuk jaar. De motivatie bij de spelersgroep zakte weg, merkte ik. We proberen het weer op te poetsen. De sfeer is terug, het plezier en er zijn meer spelers op de training. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Als het straks slecht weer wordt, moeten ze er ook staan. Tot nu toe ben ik tevreden. Van de spelersselectie zijn er een aantal A-junioren bijgekomen. Ze speelden vorig seizoen ook al enkele wedstrijden mee. Uit nood. En ze zijn er klaar voor. Daarnaast hebben enkele oudgedienden de schoenen weer aangetrokken. Er zijn nog drie A-junioren op studiereis, waarvan twee in de winter terugkomen en een derde in Amerika blijft. De selectie is niet te krap, maar we zitten ook niet ruim in de spelers. Het ‘ken net’. Op het toernooi morgen (onlangs, met tegenstanders als OKVC en Grijpskerk) hebben we veertien man. Je moet niet de illusie hebben dat we meteen weer in de top drie eindigen. Het is afwachten hoe het loopt en hoe we beginnen. Ik ben vol goede moed. Oedse Pauw is als leider gestopt. Erik Brouwers is de nieuwe leider”. De Lauwers heeft in de nieuwe competitie te maken met veel clubs van het Hogeland. Maar ook een Ternaard, waar Gerlof Kootstra nu de scepter zwaait.  De grensclub opent met een thuiswedstrijd tegen ZEC uit Zandeweer. Vervolgens staat Ezinge op de rol. Nico  Roorda ziet wel hoe de wind gaat waaien. “Ik hoop mooie wedstrijden te zien op ’t Meertenust”. Het vertrouwde nest van Nico Roorda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here