GSVV – ‘Dit jaar is er maar één doel: kampioenschap’

0
14
GSVV Gosse Tjalma

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Na zes seizoenen vierde klasse moest GSVV vorig jaar weer een stapje terugdoen: de vijfde klasse. GSVV wist vorig seizoen net geen promotie af te dwingen. De ploeg van Gosse Tjalsma eindigde als tweede, een straatlengte achter het ongenaakbare Harkema Opeinde. De nacompetitie werd wel bereikt. In de beslissende partij moest het zijn meerdere erkennen in DSZ’16, de inmiddels opgeheven club uit Zuidlaren, nu verder onder de naam FC Zuidlaren. GSVV wil een nieuwe gooi doen naar promotie. Trainer Gosse Tjalsma is overduidelijk: “dit jaar is het doel: kampioenschap”.

“Vorig seizoen was het doel een prijs”, blikt Tjalsma, de man uit Westergeest, die aan zijn tweede seizoen begint bij de Gronings-Friese club. “We hebben gestreden om een prijs, maar het seizoen duurde te lang.”, was de verklaring van Tjalsma. GSVV kende een voortvarende start, bleef lang ongeslagen. Pas in oktober was er de eerste nederlaag, tegen Boornbergum. Ook na de winterstop kende GSS een prima periode, met als uitschieter een 10-0 monsterzege op Drogeham. Het slotakkoord was een 6-1 nederlaag, tegen Harkema Opeinde, dat haar kampioenschap in stijl afsloot  In de nacompetitie rekende GSVV nog af met ODV, maar struikelde over DSZ’16. Op ‘Het Kleaster’ moest GSVV al haar meerdere erkennen in de Drenten: 0-2. Tjalsma had snode plannen in de terugwedstrijd, maar de plannen – overrompelingstactiek- vielen meteen in duigen. Met als gevolg een 2-0 nederlaag. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Harkema Opeinde is eruit. Daarvoor in de plaats enkele nieuwe tegenstanders, zoals Wardy en Blija. Tjalsma ziet Noordpool UFC als kanshebber, evenals Rood-Zwart Baflo. Ternaard is de degradant uit de vierde klasse, dus daar wordt ook veel van verwacht. Gerkesklooster Stroobos Voetbal Vereniging heeft in de oefencampagne onder meer deelgenomen aan het Lauwersmeertoernooi. GSVV speelde gelijk tegen WTOC –  de club waar Tjalsma nog gespeeld heeft – en verloor na penalty’s. Verlies was er ook tegen derde klasser Twijzel en een forse nederlaag tegen eveneens derde klasser Anjum. “De pijp was toen leeg, waren net een week in training”, kijkt Tjalsma terug. Vervolgens trof GSVV in de beker bekende tegenstanders uit de streek als SC Twijzel, Kootstertille en het gepromoveerde Harkema Opeinde.  En dan daarna gaat het los. De rood-witten spelen de eerste wedstrijd tegen VVSV’09. Daarna volgen Wardy, Ternaard, VVT, Ezinge, ZEC en Blija.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here