Ongenode Gast: Kijk op het nieuw theaterseizoen

0
16

Datum: 8 september
Tijd: 17.00 uur
Plaats: BaronTheater, Opende

OPENDE – De zomer voorbij. Dat houdt tevens in dat het nieuwe theaterseizoen weer van start gaat. In Opende betekent dat dat het BaronTheater haar deuren opent voor belangstellenden en iedereen uitnodigt om vooral een kijkje achter de schermen te nemen. Een mooi moment voor het publiek, dat misschien nog niet weet wat het Opender theater allemaal te bieden heeft, om kennis te maken met de culturele trekpleister. Tevens voor het theater een uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe programma uit de doeken te doen en alvast wat reserveringen vast te leggen. Nieuwsgierig als hij is kwam ook de ongenode gast een kijkje nemen. Uiteraard net te laat om de Open Theaterles van Stichting Muziekonderwijs Grootegast mee te maken. “Je hebt wat gemist”, lacht Saskia Broertjes die geniet van haar welverdiende kopje koffie na afloop van de les. Zij en muziekleraar, dirigent, bugellist –en noem maar op- Jappie Kuipers bespreken het verloop van de les net aan de bar. “Het was een succes”, vindt Broertjes. “We hebben ongeveer dertig kinderen mogen begroeten en dat is een prima aantal.” Een aantal van de kinderen kende zij al. “Deze kinderen hebben al theaterles, maar we hebben vandaag ook nieuwe gezichten gezien. En dat is leuk!” Dertig is ook het aantal plekken dat Saskia vrij heeft in haar groep. De 18 plekken voor kinderen uit het voortgezet onderwijs zijn inmiddels ingevuld”, zegt ze. “Voor basisschoolleerlingen hebben we twaalf pekken. Daar zijn nog een klein aantal plaatsen beschikbaar.” De eerste les staat al op 29 september te gebeuren, “wie aanspraak wil maken op de laatste plekken kan zich tot 22 september inschrijven.” Ook Hinke Hoeksma is erbij komen zitten. Zij zit volop in de voorbereiding op haar derde voorstelling die voor 15 oktober staat gepland in het BaronTheater. “Menero heet de voorstelling”, vertelt de regisseuse. “Het verhaal gaat over de zieke Nero die een superheld wil worden.” Veel meer wil ze echter niet kwijt over het verhaal dat vooral de jeugd moet gaan boeien. “Het gaat hier om jeugdtheater voor kinderen”, aldus Hinke. “Ik vind het heerlijk om te doen. Temeer omdat het verhaal nog niet helemaal vast staat.” De komende weken gaat Hinke zich twee weken lang ‘opsluiten’ in het theater, waar zij samen met de acteurs de details van het script zal invullen. “Zo krijg je het mooiste resultaat”, denkt ze. “De overwegend jonge acteurs denken zelf mee, kunnen ook hun creatieve ei kwijt, wat uiteindelijk zal resulteren in een voorstelling waar iedereen 100 procent mee verbonden is.” Noteer zondag 15 oktober dus alvast in uw agenda. Menero gaat om 14.30 uur in première. Een kaartje kost maar 6,50 euro en is te reserveren via vanplan.nl. ‘Barvrouw van de Dag’ Greet Nieuwland hoort het allemaal tevreden aan. “Het nieuwe seizoen is nu echt afgetrapt”, zegt ze. “De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alles weer picobello in orde te krijgen en dat is gelukt. We staan voor een nieuw en fris begin. Ik heb er in ieder geval zin in”, geeft ze de ongenode gast mee. Druk bladerend door het programma zien we direct waar Greet zoveel zin in heeft. Naast de voorstelling van Hinke Hoeksma en de lessen en cursussen die in het theater worden gegeven komen er een aantal zeer grote namen naar Opende. Wat te denken van ‘Braboneger’ Steven Brunswijk, local hero Niels Span mét band, Syb van der Ploeg, oud-Zuidhorner Jan Henk de Groot en Erwin de Vries. En dan hebben we nog niet eens het nieuwjaarsconcert het het ‘eigen’ Bicycle Showband Crescendo genoemd. Het BaronTheater is er klaar voor! De officiële aftrap vindt plaats op 30 september als cabaretier Fabian Franciscus in het theater staat met zijn ‘Vlafeest’. De ongenode gast heeft www.barontheater.nl inmiddels toegevoegd aan zijn bookmarks, want het gaat zeker lonen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het Opende BaronTheater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here