VV Eenrum – ‘De voorzitter hamert erop om promotie af te dwingen’

0
12

EENRUM – VV Eenrum viert volgend seizoen haar eeuwfeest. Wat zou het mooi zijn, wanneer dit gevierd wordt met promotie naar de vierde klasse? Een terugkeer in de vierde klasse, daar hunkert heel rood en zwart naar. Vanwege het 100-jarig bestaan nog meer….

VV Eenrum, de ‘Roodbaadjes’, zijn op zich standvastig. De club hield in het verleden achttien jaar stand op het vierde niveau. Maar er was ook een lange periode in de vijfde klasse: negen seizoenen achtereen. Dieptepunt was de zesde klasse. Daarna was het een beetje heen en weer. Na de degradatie in 2017, leek promotie binnen bereik. Onder trainer Ronald Bouman werd net de boot gemist. Na vier seizoenen neemt Jaap van der Ploeg het roer over. De voetbalman die liefst twee clubs onder zijn hoede heeft. Op zaterdag speelt hij met VVSV in de onderste regionen, op zondag hoopt de ras-Grunneger bovenin mee te spelen. De selectie krijgt een ander gezicht. Een aantal spelers is vertrokken, nieuwelingen zijn aangetrokken. Opmerkelijke nieuwe speler is Roy Kamps, vorig seizoen trainer van Noordwolde en nu van Niekerk. Van het huidige Noordwolde is Roy Knevelman overgenomen. Ook uit Winsum twee spelers: Sander Smit en Djem Spijk. Van SIOS Lammert Brinkhuizen. Kevin Oostema heeft de stap uit het tweede gemaakt. De volgende spelers hebben de JJ Willingestraat verlaten: Merlijn Haarsema (naar Den Haag, vanwege verhuizing), Michel Maggi (Knickerbockers 13), spits Adem Secer. Daarnaast dalen enkele spelers af, naar het tweede: Mark Dijkstra en Mark Snijder.  Eenrum zit in een competitie met slechts elf clubs. Met nieuwe clubs als Amboina, Eext en Borgercompagnie. Wat is gebleven is de grote derby, tegen Kloosterburen. “Ja, dat zijn altijd beladen wedstrijden”, weet Van der Ploeg. Die streekslag is pas in december. Of er weer ludieke acties komen? Dat weet ik niet, dat laat ik aan de spelers over.”  Maar Kloosterburen is een, promotie is twee. “De voorzitter hamert erop, dat we promotie afdwingen. Dat gaan we dan maar proberen.” De rood-zwarten bewaren nog slechte herinneringen aan vorig seizoen, toen het in de laatste wedstrijd – 7-2 nederlaag- alles verspeelde. Toen tegen VVK. Vooraf hoeven de spelers zich geen tweede keer zorgen maken over deze tegenstander, die er niet meer bij is. Eenrum opent het seizoen met een duel tegen Warffum, zesde in de eindrangschikking vorig seizoen, en in de voorbereiding schietschijf van FC Groningen. Een week later is er de uitwedstrijd naar Woltersum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here