VV Opende – ‘We moeten bouwen aan een nieuw elftal’

0
15

 

OPENDE – VV Opende is weer uitgefeest, niet vanwege een kampioenschap, maar vanwege het 70-jarig bestaan. Sportief gaat het momenteel wat minder. De club daalde af naar de vierde klasse, waarin het vorig seizoen maar net kon voorkomen – de rood-witten eindigden op een negende plaats- dat het afgleed naar een niveau, dat niet bij de Peendermantjes hoort, de vijfde klasse. Een nieuwe bladzijde in de roemrijke historie kan worden geschreven. De periode Wietse van der Veen is ten einde. De nieuwe architect is Marcel Hiemstra, , afkomstig van het naburige Niekerk, dat het prima doet in de derde klasse.

Hiemstra is een echte liefhebber. Op vakantie in Spanje was Hiemstra in Barcelona. “Ik heb Barcelona tegen Chapecoense gezien, om de Joan Camper-trofee. Heel bijzonder om Messi en Iniesta te zien spelen. En dan die entourage”.  Niekerk en Opende, op het oog gelijkwaardige clubs in het Westerkwartier. Toch is er wel verschil. Niekerk speelt in de derde klasse, Opende momenteel vierde klasse. Opende moest een stapje terug en wist zich pas op de laatste speeldag veilig te spelen. “Opende was wat ongelukkig”, heeft Hiemstra gezien. Opende was vorig seizoen de club met de meeste gelijke spelen, dat is een mooie ongeslagen status, maar levert niet veel op. Toen Opende belde waren we er snel uit. In het verleden hebben we ook met elkaar gesproken, maar kwam toen te vroeg. Ik heb nu meer ervaring. Maar nog lang niet zoveel als Wietse (Wietse van der Veen, die na vier seizoenen Olde Wierden verlaat, red.). Ik ben van de jongere generatie. De stijl van Wietse ken ik niet. In het begin hebben we veel geoefend met passen en trapvormen. Ik leg de accenten iets anders. Wel veel met de bal. Ik heb begrepen dat Wietse dat minder deed. Ik kan wel zeggen dat we volop op de aanval gaan spelen, maar de achterhoede moet goed staan en de jongens moeten fit zijn. Opende heeft veel laten liggen in de laatste fase. De cultuur van Opende is bekend: een hecht dorpsteam en alles voor elkaar over, al is Niekerk dat ook. Het dorp ligt dichterbij Friesland. We zijn ook ingedeeld in de Friese klasse, daar houd ik wel van. Het is wel een sterke klasse, met een aantal degradanten uit de derde klasse, zoals Veenhuizen, Rottevalle en VIOD. RWF doet altijd mee bovenin. Nieuwkomer Harkema Opeinde heeft zich versterkt. Harkema is de eerste de beste tegenstander. Opende speelt ook nog eens thuis. “Mooier kan niet. Daar komt veel publiek op af. Opende heeft een jonge groep. Doelman Eppie Pijpker is de oudste, de rest is heel jong. Het is wel jammer dat Fokke Zuiderveld vertrokken is. De oude garde is definitief gestopt. We moeten even pas op de plaats maken. De komende jaren moeten we bouwen aan een nieuw elftal. We zullen niet te hoog van de toren blazen en meteen denken aan derde klasse. De hele verenging weet ook dat we aan het opbouwen zijn, daarvan is iedereen bewust, maar wel met lijfsbehoud.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here