Aantal kinderzwerfboeken in ‘it Koartling’ fors uitgebreid

0
25
man reading a book.vintage colour effected photo.

BUITENPOST – Sinds juni 2016 vind je in sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’ in Buitenpost een zogeheten KinderzwerfboekStation: een ruime kast vol kinderzwerfboeken. Kinderen kunnen hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of zij kunnen een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een ‘zwerfsticker’ die zwerven van kind naar kind. Heeft zo’n boek een zwerfcode dan kan de zwerftocht ervan via een landelijke website worden gevolgd. De kinderzwerfboeken worden namelijk doorgegeven, achtergelaten op scholen en op de kinderboerderij, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn er door het hele land al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn. De leeskeuze in ‘it Koartling’ wordt binnenkort fors uitgebreid met een groot aantal nieuwe en gebruikte, maar vooral heel leuke boeken. Voor álle kinderen, van klein tot groot. Wil je ook een KinderzwerfboekStation in jouw dorp? Neem dan contact op met sociaal-cultureel centrum ‘it Koartling’ door een e-mail te sturen naar kom-erbij@itkoartling.nl. Daarna neemt het centrum zo spoedig mogelijk contact op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here