Albino zeehond in het zonnetje

0
49

PIETERBUREN – Vorige week is de bijzondere albinozeehond in Pieterburen letterlijk in het zonnetje gezet. Door haar voorspoedige herstel in het Zeehondencentrum is Sealas naar een van de buitenbaden verhuisd: Een opvallende lichte verschijning tussen alle andere dieren. Sealas is zeker nog voor publiek te zien tot en met de Open Dagen van het centrum op 7 en 8 oktober aanstaande. Sealas kreeg veel aandacht, omdat ze een bijzondere vorm van albinisme heeft: oculair albinisme. Dit betekent dat de ogen volledig rood zijn en de rest van de vacht licht, maar niet wit. Het Zeehondencentrum besloot daarom tot een ludieke namenactie wat leidde tot de naam Sealas, naar de albino Silas uit het boek “de Davinci code”. Sealas was verzwakt en gewond aan haar bek maar hersteld voorspoedig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here