VV Buitenpost – ‘Weer een plekje hoger, dat is de uitdaging’

0
21

BUITENPOST – VV Buitenpost stond landelijk en internationaal al op de kaart. Menig binnen-en buitenlandse club (van Ajax tot Barcelona!) heeft al kennis gemaakt met het prachtige complex De Swadde, maar ook met het niveau en de professionele uitstraling. En over niveau gesproken. De dorpsclub acteert fantastisch op eerste klasse-niveau en was vorig jaar zelfs dichtbij de Hoofdklasse. Feyenoord (over namen gesproken) stak er op het allerlaatste moment een stokje voor. Ook in het nieuwe bekerseizoen reizen de ‘Blauwkes’ wat af, naar clubs van naam en faam.

Het Noord-Brabantse Zeilbergse Sport Vereniging Deurne bijvoorbeeld, eerste klasse zondag, waar Buitenpost met 4-3 won. Opnieuw was het groot feest, een echt voetbalfeest, aan de Swadde. Daardoor bereikte de Achtkarspelen-ploeg de tweede kwalificatieronde. Alweer een prestatie van formaat. Toen kwam Genemuiden, hoofdklasser, langs. Er werd teruggekeken op die heroïsche strijd tegen de amateurs van Feyenoord, waartegen Buitenpost een doelpunt te kort kwam, dat smaakte naar meer. “Hoofdklasse is toch ander niveau”, weet succestrainer René van der Weij inmiddels uit ervaring. “Genemuiden bijvoorbeeld speelt al jaren in de top. De groep is volwassener geworden”  Maar de mannen van Van der Weij waren toch niet opgewassen tegen deze topploeg, waardoor het uit de landelijke bekercompetitie werd geknikkerd en weer even met beide benen op de grond staat. Buitenpost bekerde wel gewoon verder, maar dan in de Noordelijke Districtsbeker, waarin het inmiddels eenvoudig afrekende met buurtgenoot Veenwouden. En Zuidhorn is de volgende horde is (afgelopen zaterdag, red.).  Van der Weij over het elftal: “De selectie is sterker geworden. We hebben jongens verloren, die naar hun oude club zijn gegaan, maar daarvoor hebben we spelers, die gespeeld hebben in de Hoofdklasse. Er komt meer bij kijken dan voetbal. Ook de mentaliteit speelt een rol. De mouwen opstropen hoort er ook bij. We hebben al laten zien dat we kunnen knokken. De nieuwe jongens hebben karakter”. ‘Forza Blauwkes’, op naar de nieuwe competitie. “Het is gelijke niveau, denkt Van der Weij, die enkele clubs benoemt. “BCV is gedegradeerd. Er zijn vier nieuwe clubs bij: Noordscheschut, VVG, Be Quick Dokkum en Zeerobben. Oranje Nassau is ook weer terug. Het wordt een aardige top 6, daar hoort Buitenpost ook bij. De periodetitel van vorig seizoen, het kan altijd beter.  In het eerste seizoen bereikte Buitenpost de negende stek, vervolgens zevende, tiende, vierde en zesde.  We hebben een gezonde ambitie. De nieuwe spelers moeten ingepast worden. Vorig jaar eindigden we op de vierde plaats, we proberen weer een plekje hoger te komen. Dat is de uitdaging” “

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here