VV Ezinge – ‘Nieuw’ Ezinge in zware competitie

0
23

 

EZINGE – VV Ezinge begint aan het vijfde seizoen in de vijfde klasse, nadat het in 2012 uit de vierde klasse kelderde. Ezinge start opnieuw. In een nieuwe vijfde klasse, met een nieuwe trainer (Leendert Nieborg), nieuwe spelers en nieuw elan. Het klinkt allemaal veelbelovend. Maar dat wil niet zeggen dat de rood-witte formatie ineens kampioen wordt. Want Ezinge wacht een zware competitie, dat voorspelt leider Wim Douwsma.

“We proberen in het linkerrijtje te eindigen”, zegt Douwsma. Vorig seizoen bleef Ezinge op een tiende plaats steken. Douwsma blikt terug: “We kenden een slecht eerste deel en een veel betere tweede deel, waardoor we nog bijna de periode binnenhaalden. In die fase begonnen we te voetballen. We waren gewend van simpel ‘lange halen snel thuis’. De nieuwe trainer, Leendert Nieborg, wil ook voetballen. Nieborg is een prima trainer, is duidelijk naar de spelers, weet wat hij wil. Hij kent het spelletje goed en geeft ook goede training”,  Nieborg was vijf seizoenen actief voor Stedum en was eerder onder meer trainer van Zuidhorn en Fc Grootegast.  Over de selectie: “Voor een deel is het een ander elftal.  Sil Douwsma is terug. We hebben er twee spelers van Winsum bij (Dennis Abbas en Ricardo de Wit). Daarnaast hebben vier spelers uit de B-junioren de overstap gemaakt naar de selectie. We hebben ook een 16-jarige doelman. Daarnaast Wiebe Leistra, die er vorig seizoen al bij was”. Ezinge was vorig seizoen ingedeeld in 5B, nu komt de ploeg uit Feerwerd  uit in de vijfde klasse C. Met tegenstanders als Ternaard en Holwerd. “Dat zijn ‘omhooggevallen’ clubs”, zoals Douwsma ze noemt. Rood Zwart Baflo zit erbij, Noordpool, De Lauwers, Blija en ZEC. Dat wordt een pikant duel, want het is de club van Tony Argus, die vorig seizoen nog de scepter zwaaide aan de Valgeweg.  “Of we het fysiek aankunnen tegen deze ploegen is de vraag. Afgelopen dinsdag speelden we tegen Boornbergum, nou dat was een drama. Maar tegen Aduard 2000, dat toch tweede klasser was, speelden we juist heel goed. Ook al verloren we wel. Het tempo lag net even te hoog. Maar het is wel raar, tegen zulke tegenstanders lukt het wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here