VV Niekerk – ‘Roy Kamp is een sterke tactische trainer’

0
26

NIEKERK – VV Niekerk staat aan de vooravond van een tweede seizoen in de derde klasse. Meestal betekent dit een moeilijker jaar. Tegenstanders kennen Niekerk en zullen zich erop inspelen. Het moet dit seizoen gebeuren met Roy Kamps, die het stokje over heeft genomen van Marcel Hiemstra. Leider Edwin Boshart spreekt lyrisch over de nieuwe trainer, die afkomstig van Noordwolde, waar hij drie seizoenen de scepter zwaaide. Daarvoor was hij trainer van VIBOA in Winsum.

Boshart: “Roy Kamps heeft zelf gesolliciteerd. Er waren een stuk of tien kandidaten. Het bestuur was meteen weg van hem. Daarna mocht de spelersgroep haar mening geven. Het is een supertrainer. Hij zet het nu al neer, zoals een trainer moet doen. In mijn ogen is hij tactisch sterk en weet wat hij wil. Hij traint ook tactisch. Jeroen Beerlings wordt in dat verband wat heen en weer geslingerd, van voren naar achteren. Beerlings heeft zelf aangegeven voorin te willen spelen. Dit jaar lijkt hij de spelbepaler, de nummer 10, te worden. Van de spelersgroep zijn Wilco Noordhof – rots in de branding achterin- en Eelco van Veen gestopt. Er is niemand bijgekomen. De verwachtingen dan. We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en dan het doel aanscherpen. We gaan in principe voor plaats 5 of 6. Een titel of periode zou mooi zijn. De trainer heeft ook tijd nodig. Het kan in een keer goed gaan. Ik ben de assistent van Roy, zorg dat de spullen klaar liggen en alle bijhorende randzaken. Ook de oefenwedstrijden regel ik. Ik bemoei me in principe niet met de tactiek. Ik mag wel wat inbrengen, maar ben niet verantwoordelijk. Boshart is geen echte Niekerker. Ik ben voor het vierde jaar leider, daarvoor was ik trainer bij de A-junioren. Ik heb niet bij Niekerk gevoetbald. Mijn oorsprong is HBSS Schiedam, dat ligt 239 kilometer verderop ha. Een heel ander gebied. Het Westen heeft een hele andere mentaliteit. De mensen zijn er veel agressiever. Het gaat gemoedelijker hier. Ik ben door mijn vrouw hier gekomen en woon hier nu dertien jaar. Niekerk is een prachtige vereniging. Gezellig, een echte dorpsclub. Met vooral jongens uit eigen dorp, maar ook uit omliggende plaatsen als Sebaldeburen en Oldekerk. Terug naar de verwachtingen voor de komende competitie. En de tegenstanders. De klasse is vrijwel hetzelfde. Wel erbij: The Knickerbockers, twee jaar geleden ook bij Niekerk ingedeeld en Onstwedder Boys. Dat is een stuk rijden. Roy Kamps staat ook voor attractief voetbal. We kunnen redelijke hoge ogen gooien. Het is een leergierige groep, ze willen wel.” De rood-witten beginnen met een thuisbeurt tegen Be Quick Groningen, het zaterdagteam, dat vorig seizoen kampioen werd van de vierde klasse. Ooit speelde de ‘Good Old’ zevende klasse. Aan Niekerk de taak om de opmars van de stadjers te stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here