VV Zuidhorn – ‘Er zijn geen spelers van buiten Zuidhorn bij, dat verbaast me wel’

0
25

 

ZUIDHORN – VV Zuidhorn is in alle opzichten een groeiende en ook toonaangevende sportvereniging in Zuidhorn. De vereniging biedt zaterdag- en zondagvoetbal voor senioren, kent een stevig opgezette jeugdafdeling met ruim dertig teams en heeft een G-team in competitie. Het dames- en meidenvoetbal neemt met zeven teams een structurele plaats in bij vv Zuidhorn. In totaal heeft de vereniging  ruim 45 teams in competitie.

De hoofdmacht van de zaterdagafdeling heeft ook vorig seizoen standgehouden in de tweede klasse. Met een tiende plaats als eindrangschikking. Het wordt dan ook het derde seizoen op tweede klasse-niveau. De succesvolle en zeer betrokken trainer Kees Bouma is herstellende en zit inmiddels weer op zijn bekende stoel langs de lijn. “Ik kan weer veel. Voor de zenuwpijnen gebruik ik medicijnen. Maar ik kan weer hardlopen, fietsen en trainen. Er is niks veranderd in de selectie. Het is wel een smalle selectie. Het is een kwestie van fit houden van iedereen. Het is belangrijk om de spelers fit te houden. Laurens Bloem en Jos Schultinga hadden pijntjes. Er wordt verder goed getraind. De tweede klasse J is weer een sterke klasse. Sterker kan niet. Debutant Pelikaan S zal mee gaan doen om de titel, dat zal niet anders zijn. DES Zwartsluis werd met overmacht kampioen. Omlandia en Drenthina zijn de degradanten. Nieuwleusen is de vreemde eend in de bijt, vorig seizoen uitkomend in de derde klasse D, de Overijsselse klasse. Handhaving het devies? Dat is geen gekke vraag, maar is net te negatief gesteld. Een mooie stabiele middenmootplaats is het streven. Als het meezit worden we zesde, anders moeten we vechten tegen degradatie. De oudere jongens zijn weer ervarener. Met Jaap Jacobs- over blessuregevoelige spelers gesproken- gaat het goed. Hij is vorig seizoen nooit fit geweest. Jacobs maakt momenteel een goede indruk. We zijn vorig jaar heel slecht begonnen. Van de eerste vijf wedstrijden verloren we vier. Al was het begin veelbelovend, met een 4-0 overwinning. Het hele seizoen hebben we erachter aan gehikt. Dat moet niet weer voorkomen. We hebben er lering uitgetrokken. We hebben het te licht opgenomen, die fout maken we niet weer. Qua trainen veranderen we niet veel. Tactisch ook niet. We hebben dezelfde spelers, dezelfde mogelijkheden. Er is doorstroming vanuit de jeugd. Jammer dat er niemand van elders bij is gekomen. Dat verbaast me wel, met al die dorpjes in de omgeving. Zuidhorn is toch een aantrekkelijke club. Inmiddels is de voorbereiding in volle gang. Met al meteen een mooi resultaat in de bekercompetitie, een 2-0 overwinning bij VV Roden, dat vorig seizoen net de boot miste naar de eerste klasse. Bij rust was de eindstand al bereikt en gebeurde dit met tien man. Dat is dan weer de negatieve kant van het succes, rode kaarten. De groen-witten, die met eerste klasser Buitenpost nog een serieuze test hadden, starten tegen Bedum, waarna Omlandia wacht. Bouma is blij met de beginfase. “Het zijn mooie wedstrijden, tegen buurtclubs, waarvan we spelers kennen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here