Opknapbeurt voor De Nieuwe Wierde; Grijpskerk aan de slag tijdens Burendag

0
69

 

GRIJPSKERK – Op 23 september is het Burendag. Een dag dat hele buurten en wijken de handen ineen slaan en zich samen inzetten om een goed initiatief tot een succesvol einde te brengen. Ook in Grijpskerk kan men wel een paar helpende handen gebruiken om een mooi idee tot uitvoer te brengen. “In en rondom De Nieuwe Wierde zijn een aantal klusjes te doen die normaal blijven liggen”, vertelt Hilly Holtrop. “Denk daarbij aan tuinwerk en huishoudelijke klussen. Het zou mooi zijn als wij tijdens de komende Burendag met elkaar deze klussen kunnen doen en er samen voor zorgen dat de omgeving van De Nieuwe Wierde er weer mooi bij komt te liggen.”

Het idee om iets leuks te ondernemen tijdens Burendag is ontstaan bij de activiteitencommissie, weet Hilly. “Het is dan ook tweeledig. Aan de ene kant is het natuurlijk de bedoeling om de klussen die moeten gebeuren samen te doen. Het is echter ook een mooi moment om voor wat reuring te zorgen in De Nieuwe Wierde.” Hilly wijst naar de vergevorderde plannen om een multifunctioneel centrum in het complex te vestigen. “Dit is een mooi moment om iedereen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het centrum.  Het zou mooi zijn als het voor mensen straks makkelijk is om hier zo even naar binnen te lopen.  We willen met z’n allen iets neerzetten, dus daarom zoeken we de verbinding!” Tevens vertelt ze dat Burendag ervoor zorgt dat de bewoners van De Nieuwe Wierde contact krijgen met de buitenwereld. “Daar is de dag ook op ingedeeld”, aldus Hilly. “Niet alleen hopen we het achterstallige onderhoud weg te werken, ook willen we de bewoners in contact brengen met het dorp en omgekeerd.” Dus Burendag. Terwijl we met Hilly Holtrop een rondje lopen langs de kozijnen en het onkruid in de tuin blijkt er inderdaad dat er nog wel iets kan en mag gebeuren ronden De Nieuwe Wierde.

De dag begint om 8.00 uur met een gezellige samenkomst in het zorghuis. “Daar wordt uitleg gegeven over wat de bedoeling is en wat er precies moet gebeuren”, weet Hilly. “Vervolgens worden er groepjes gemaakt en is het tijd om de handjes uit de mouwen te steken.” Rond de klok van 10.00 uur staat de koffie klaar. “Deze pauze valt samen met de koffietijd van de bewoners”, zegt ze. “zo brengen we de  bewoners van het huis en inwoners van Grijpskerk samen.” Na de koffie worden de klussen afgemaakt én pannenkoeken gebakken. Want als de dag rond het middaguur wordt afgesloten is het tijd om te genieten van de zelfgemaakte lekkernijen. “Hiervoor zoeken wij nog een aantal vrijwilligers .” Meehelpen wordt dus zeer gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen zich –bij voorkeur in de ochtenduren-  melden bij De Nieuwe Wierde. Dat kan door even langs te lopen bij de receptie of door te bellen met 0594-212 531. Hilly: “We hopen u op 23 september te mogen verwelkomen en er samen een leuke ochtend van te maken. Immers; samen zijn we van waarde!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here