VV Aduard 2000 – ‘Ik ben blij met deze tegenstanders, we kunnen wel op de fiets’

0
35
aduard voetbal acv 2

ADUARD – Aduard 2000 heeft een stapje moeten doen. De tweede klasse was te hoog gegrepen. De Westerkwartierders eindigden stijf onderaan in de tweede klasse J. Met als eindcijfers: 10 punten, uit 26 wedstrijden. Niemand die hier van onderste boven lag. “Dat was wel te verwachten”, vond ook leider Arjen Ludema. “Als je in de eerste wedstrijd met 7-0 aan de kant wordt gezet, dan wordt het zwaar seizoen. Nee, voor ons was dit niet gek.”

“Die 7-0 tegen DZOH. Dan weet je waar je staat”. Ondanks een snel herstel, thuisoverwinning op Klazienaveen, was er verder geen eer te behalen. De appels waren heel zuur. “We gaan met een schone lei beginnen”.  Ludema zelf heeft nog onder Henk Veenhof gevoetbald. “Toen werden we direct kampioen en stootten we door naar de derde klasse. Tegenstanders waren bang voor ons. Veenhof liet ons eerst acht rondjes om de renbaan lopen. Henk Alssema, daar heb ik nog mee gevoetbald. Het is een voetbaldier, man van de club. Komt uit Aduard”. Het wordt zijn tweede seizoen. Overigens: Rob Vliek en Jack Wijker (vier seizoenen) hebben het langst volgehouden aan de Burg. Van Barneveldweg. Ludema heeft dan een kritiek punt. “De jeugd van tegenwoordig wil altijd het laatste woord hebben, en vragen altijd waarom dit en waarom dat. Daar heb ik wel eens moeite mee. Van de huidige selectie hebben vier spelers iets anders gekozen dan Aduard 1. We vangen het op met eigen jongens, A-junioren en spelers uit het tweede. Er is niemand van buiten gekomen. Het komt wel goed dit seizoen”. Aduard is ingedeeld in de derde klasse C, een regionale klasse. “Ik ben blij met clubs uit de buurt. Dat is ook mooi voor de supporters. Vorig jaar moesten we wel zes keer naar Emmen. Met de bus heen, waar alleen voetballers inzaten. Onstwedder Boys wordt de verste reis. Wedstrijden tegen ONR en Mamio, dat kunnen we wel op de fiets doen. Aduard moet voor de periode gaan, vind ik. Elke promotie, daar doe je het voor. Kanshebbers? Glimmen doet al jaren mee om het kampioenschap, Be Quick heeft goede voetballers. Onstwedder Boys  is lang geleden, in de tijd van Hans Robben (we hebben het dan over eind jaren tachtig, begin negentig, red.) Van DVC Appingedam weet ik niet veel”. In de oefencampagne verloor Aduard met 3-1 van Bedum SV. Daarentegen werd gewonnen van Ezinge, met 3-1, door onder meer twee doelpunten van Remco van Merode, altijd goed voor veel doelpunten, of hij nu voor of achterin speelt.  De paars-witten beginnen de nieuwe competitie met een paar mooie derby’s. Allereerst thuis tegen ONR. Groningen versus Drenthe. ONR heeft klappen opgelopen en wil ook weer opnieuw beginnen. Aduard zit in hetzelfde schuitje. Een week later is de korte trip naar Boerakker, ook een mooi aanplakbiljet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here