OKVC – ‘Er is een ‘kwaliteitsinjectie’ geweest’

0
17

 

OLDEHOVE – OKVC, ‘de oudste club van het Westerkwartier’, is na vier seizoenen ronddobberen in de kelder terug in de vierde klasse. De Oldehove Kommerzijl Voetbal Club promoveerde via de nacompetitie na twee zwaar bevochten wedstrijden. “Promoveren was ook de doelstelling”, vertelt trainer Bert de Vries, die in zijn eerste seizoen meteen succes had bij de zwart-witten.

“Het is nu de uitdaging om de proberen de middenmoot te bereiken”, meent De Vries. “Maar ik moet wel in acht nemen dat ik de kracht van de tegenstanders niet allemaal ken”. De spelersgroep van de zwart-witte club is intact gebleven. Wel terug op het oude nest: Johan Niemeijer, de goalgetter van weleer, die terug is van een avontuur bij Groen Geel in Groningen. En ook terug op het vertrouwde honk: Bert Reitsma, afkomstig uit Grijpskerk. De Vries is er maar wat blij mee: “ Johan (bijgenaamd ‘Serpente’, red.) heeft op niveau gespeeld, in de eerste klasse. Daarnaast zijn de A-junioren doorgestroomd naar het tweede. Al met al is er een ‘kwaliteitsinjectie’ geweest. We waren vorig seizoen niet het best voetballend elftal; de organisatie stond wel, het was puur een teamprestatie. Soms heb je een spits die er 25 inlegt (zoals Niemeijer eerder bij OKVC, red.), wij hadden meerdere spelers die een aantal keren – stuk of tien- scoorden. Nogmaals, het is koffiedik kijken betreft de kracht van de tegenstanders. Ik kom uit de regio van het noorden, ken een club als Poolster. Vorig jaar zijn ze net niet gepromoveerd. Maar ze hebben er een paar spelers van De Pelikanen bij, in mijn ogen is Poolster een van de titelkandidaten. SJS is de voormalige eerste klasser. Het is een grote club. Ik weet niet hoe ze er nu voorstaan. Zelf hebben we al wat wedstrijden gespeeld. We zijn eerste geworden op het Lauwerstoernooi. We wonnen van Grijpskerk 2, speelden 0-0 tegen De Lauwers en 1-0 winst op Boornbergum. Dit zegt nog niet veel. Het was tegen vijfde klassers, we zijn aan onze stand verplicht om daar van te winnen. Bij vlagen hebben we redelijk gevoetbald. De komende week gaan de puntjes op de i. In de beker troffen we VVK thuis, Aduard uit en Ezinge uit. En op 23 september moeten we er staan, in de eerste competitiewedstrijd tegen De Heracliden. ‘De Heracliden Oet’. Rooie Rinus en Poe Daalemmer goan ok met”, lacht De Vries, die al met al positief gestemd is over het ‘verbeterde’ OKVC. Dat wordt weer smullen aan de Boventilsterweg, in het fraaie Middag-Humsterland. Met ongetwijfeld een ouderwets regen aan doelpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here