VV Kloosterburen – Revanche op Eenrum, zelf bovenin meedoen

0
13

KLOOSTERBUREN – VV Kloosterburen  wil weer een voorname rol bovenin spelen. We hebben het dan wel over de vijfde klasse, waarin het alweer voor de vierde jaar uitkomt. Vorig jaar verliep teleurstellend, met een achtste plaats als gevolg. Dit seizoen moet beter, vindt de clubleiding. Het duo Pieter Oosterhuis- zijn tweede seizoen- Robert Benes heeft de verantwoording over de groep, die niet heel erg veranderd is.

Robert Benes is de naam. ‘Medetrainer in opleiding’, zoals hij zijn functie omschrijft. In opleiding, dat is TC3. Zijn voetbalcarrière begon bij PWC, de club die niet meer bestaat. “Ik speel nu nog in het derde elftal van Kloosterburen. Voor de lol”. Over zijn trainerscarrière: “Ik heb ook vijf jaar Dames EKC gedaan. Dat is ook leuk. We begonnen in de vierde klasse en eindigden in de tweede klasse. Het verschil met heren is: dames willen wat van je aannemen. Heren denken altijd dat ze kunnen voetballen. Technisch en de snelheid van spelen, daar zijn mannen wel verder mee”. En Kloosterburen 1?  Hoe gaat dat in de praktijk, twee trainers? Benes daarover: “Of we op één lijn komen, daar gaan we achter komen”, lacht Benes. “Samen met de trainer hebben we de doelstelling afgesproken en dat is bij de eerste vier eindigen. Er zitten elf clubs in competitie. De vijfde klasse D is iets zwakker geworden, vind ik. Er zijn meerdere degradanten uit de vierde klasse bij. We hadden heel veel blessureleed. We  hebben spelers uit het tweede en ook een voetballer uit Winsum. En er is een vluchteling aan komen wandelen. Het is afwachten of dit wat is”. Kloosterburen treft ook Eenrum weer. De grote derby van De Marne, die nog maar kort geleden in ere hersteld is. “Ja, dat is altijd een hele happening. Thuis verloren we met 4-3 en de tweede wedstrijd werd het een 3-1 nederlaag. Er zijn revanchegevoelens, uiteraard. De competitie was vorig jaar snel voorbij. De focus lag helemaal op Eenrum is niet de hoofdzaak. Eenrum is een van de titelkandidaten. We willen zelf bovenin meedoen.”Momenteel is de Westerklooster-formatie actief in de beker. De eerste resultaat was niet hoopgevend, al was de 9-0 nederlaag geen maatstaf, dat was tegen een derde klasser. De top van de vijfde klasse, dat is voorlopig het plafond voor de zwart-witten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here