VVSV’09 – ‘We hebben te maken met boeren, vrachtwagenchauffeurs en ‘viskemannen’

0
22

ULRUM – Vol Vertrouwen Samen Verder’09 spartelt rond in de kelder van de vijfde klasse. Trainer Jaap van der Ploeg – het wordt zijn derde seizoen- weet dat hij moet roeien met de riemen die hij heeft. “Veel jongens kunnen niet altijd trainen, waardoor ze een conditieachterstand houden. We hebben te maken met boeren, vrachtwagenchauffeurs en ‘viskemannen’. ‘Het werk gaat voor het meisje’.” 

“Plezier erin houden, dat is het streven. Wel willen graag stapjes omhoog. De voorgaande jaren – in 2015 bereikte de club uit Ulrum nog een verdienstelijke zesde plaats- eindigden we laatste en een na laatste. We hopen weer iets hoger te eindigen. We hebben even kennis gemaakt met het Friese Anjum. Dat zijn van die grote beren. Het werd een 10-0 nederlaag, tegen deze derde klasse. Dat is geen schande. De jongens hebben te weinig conditie. We hebben te maken met boeren, vrachtwagenchauffeurs en viskemannen. En de ain wil zien hoes opknappen, de ander het 10 bunder land kocht en een ander het net een nei schip kocht. Inzet tonen en verrassende uitslagen neerzetten en niet te dik verliezen, daar hoop ik op. Het gaat niet perse om winnen, als trainer probeer je de ‘onderdanen’ wat te leren. En dat doe je op het trainingsveld. We moeten het plezier erin houden en ook leren wat verliezen is”. Alle spelers zijn binnenboord gebleven bij de kobaltblauwen. Een speler is aangetrokken: Joost de Vries, van Zoutkamp, aartsrivaal Zeester dus. Van der Ploeg:  “Hij heeft daar altijd in de verdediging gespeeld en wilde nu wel eens in de voorhoede. Die kans krijgt hij. Het is leuk voetballertje, een Wilfred Kooitje.” VVSV’09 is ingedeeld in de vijfde klasse C, waarin het een aantal nieuwe clubs treft, net als vorig jaar ook weer opponenten uit Friesland, zoals Ternaard, Blija, Holwerd. Daarnaast mag de formatie van Jaap van der Ploeg naar Schiermonnikoog. VVSV begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen GSVV, dat vorig seizoen de boot net miste, naar de vierde klasse. Een zware dobber dus. Maar dat zullen alle tegenstanders zijn voor de blauwen. En  wie weet, halen de harde werkers de volle buit eens binnen. Drie keer winst, vier keer gelijk, was vorig seizoen de uiteindelijke buit. Daar ligt een mooie uitdaging. Aan de werklust zal het niet liggen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here