Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden opgericht

0
69

‘NNCZ en stichting MFC Grijpskerk slaan de handen ineen’

GRIJPSKERK – Donderdag 21 september is de dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden opgericht. Tijdens de feestelijke oprichtingsvergadering hebben drie organisaties – Dorpscoöperatie, de stichting MFC Grijpskerk en de NNCZ – een intentieverklaring getekend waarin zij uitspreken hoe zij zich gezamenlijk willen inzetten voor het versterken van de leefbaarheid in Grijpskerk en omliggende dorpen.

De dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden zet de eigen kracht van dorpsbewoners in. Voor ontmoeting en gezamenlijke activiteiten, en ook voor hulp en steun aan elkaar. Hiervoor wordt binnenkort een dorpsloket opgericht. De stichting MFC Grijpskerk gaat in De Wierde een Multifunctioneel centrum onderbrengen. Hier kunnen alle inwoners, jong en oud elkaar ontmoeten. Er is ruimte voor verenigingen, voorzieningen, maatschappelijke activiteiten. De ontmoeting staat centraal omdat dit de motor is van leerbare dorpskernen. De NNCZ, de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties zet zich in voor wonen, welzijn en zorg. Dat betekent in Grijpskerk: dagelijkse zorg op maat voor ouderen en chronisch zieken. NNCZ wil bevorderen dat mensen zelfstandig kunnen leven en participeren in hun vertrouwde omgeving. De gezamenlijke inzet is groot: de eigen burgerkracht, het dorpsloket, ontmoeting, activiteiten, het multifunctioneel centrum en de zorg, steun en begeleiding op maat in de eigen omgeving. Alles bij elkaar betekent dit een stevige stimulans voor de leefbaarheid van Grijpskerk en omliggende dorpen. De drie partijen (dorpscoöperatie, de stichting MFC Grijpskerk en zorgorganisatie NNCZ) willen de impact van hun afzonderlijke inzet vergroten door efficiënte samenwerking. Zij zetten elkaars expertise, mogelijkheden en netwerken op een slimme manier in en stemmen activiteiten op elkaar af. De kracht van de drie partijen zit hem in de onderlinge verbinding voor het gezamenlijke doel:  krachtige en leefbare dorpen, nu en in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here