Fabeltje; ‘Zuidhorn betaalt slecht’

0
31

ZUIDHORN – De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college over een onderzoek van VNG en MKB. Daaruit zou blijken dat de gemeente Zuidhorn veelal te laat haar rekeningen betaalt. “49 dagen volgens het onderzoek”, constateerde CU-fractievoorzitter Hans Schipper. “Daar waar de wettelijke termijn 30 dagen is.” Wethouder en portefeuillehouder Bert Nederveen wist dit te weerleggen. “Wij hebben kennis genomen van deze cijfers”, aldus de wethouder. “Uit het onderzoek blijkt echter niet welke rekeningen precies zijn meegenomen en welke niet. VNG kan niet aangeven waar deze resultaten op gebaseerd zijn. Eigen onderzoek wijst uit dat onze gemeente na gemiddeld 21 dagen de rekening voldoet. Binnen de wettelijke termijn dus.” Wel gaf Nederveen aan dat rekeningen niet betaald worden zolang het werk niet af is. Schipper nam genoegen met de uitleg van de wethouder, maar zei het wel jammer te vinden dat de gemeente Zuidhorn in een kwaad daglicht is gesteld. “Daar ligt een mooie taak voor de aanwezige pers”, aldus Nederveen. “Ik hoop dat ze hebben opgelet.” Bij deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here