Stormloop tweede helft levert niks op; Fc Grootegast heeft een scorend probleem

0
17

 

DOEZUM/GROOTEGAST – Soms is voetbal   voorspelbaar. Dat was het geval bij de seizoensouverture Fc. Grootegast-CVVO, dat in een terechte 1-4 eindigde. Fc. Grootegast heeft een groot probleem: een scorende spits. De ploeg van Jan Haan heeft geen type Kees Kist (vroeger),  Bas Dost of dichter bij huis Freddy de Grooth. Het manco kwam in de tweede helft aan het licht. De hele tweede helft een ware stormloop op het Lemster doel, maar ondanks een zee aan kansen geen doeltreffende actie.

De start van de thuisclub was bepaald niet vlekkeloos. Jan Haan had Ite Hoolsema naar de spitspositie gehaald. “Om als aanspeelpunt te dienen”, aldus de speler zelf. Hoolsema was zeker aanspeelpunt,  maar er kwam weinig uit. Ook CVVO begon aanvankelijk aanvallend matig. Na een eerste mislukte volley van Mike Homan, bediend door Rolf Hazenberg, die de inlopende Homan zag gaan, kwam het even later tot een uitbraak, waarbij Erik Venema niet goed reageerde en zich liet aftroeven door Edzo Kloosterboer die Kelvin Bruis het nakijken gaf met een lob: 0-1. Een domper voor de gastheren, die niet fel genoeg waren. Het rammelde en rommelde bij de thuisclub. En na een stuitbal kwam Bruis uit zijn kooi en kwam hard in aanvaring met de inkomende Aart Speerstra. Scheidrechter wees naar de stip. Dubieus?  De manier van uitkomen van Bruis was niet handig. Het betekende een tweede tik: 0-2. Vlak voor rust nog een prachtkans om er weer een wedstrijd van te maken . De actie kwam van Hoolsema, die Bouwe Pompstra de gelegenheid gaf, de afwerking liet te wensen over. Nog voor de thee werd het ook nog 0-3 voor de blauw-witten,  waarbij de achterhoede bij een vrije trap niet scherp genoeg was. Dit werd genadeloos afgestraft: 0-3. Met Rick van Dellen in de ploeg kwam er meer bravoure. Het woord ‘kleuters’ viel.  Nou, de groenen kwamen toch wel als mannen terug in het veld. Eindelijk wel die agressie en ook het voetbal werd beter. De Friezen werden vrijwel de hele tweede helft met de rug tegen de muur gezet. Grootegast ging op zoek naar een ‘remontada’,  een ommekeer. Er ontstond een ware stormloop. Hoolsema gooide zijn trukendoos weer eens open in het strafschopgebied, deed alles goed, ook de pass opzij naar Herman Veens die de bal in de touwen had moeten jagen, maar hopeloos over schoot. Even later weer Hoolsema, die bij een vrije bal een hakje gaf op Frank Vening, maar ook Vening raakte de bal verkeerd. Een passje tussendoor dan, wederom van de voet van Hoolsema, maar ook het vizier van Homan was onzuiver. De langdurige aanvalsgolf met tal van kansen, het leverde 0,0 rendement op. En dan win je de wedstrijd niet. Een kans voor Hoolsema kun je in de categorie ‘pech’ plaatsen. Na een fraaie dribbel gaf Hoolsema de bal de juiste snelheid, ging richting hoek, maar niet tussen de palen. Vervolgens nog een ultieme scrimmage, na een sublieme steekbak van Hazenberg. Schoten werden tijdig geblokt. De ingevallen stormram Ronald Horinga kon er ook weinig meer aan verbeteren. In de laatste minuut werd het nog 0-4. CVVO liet even zien hoe je moet scoren. In blessuretijd werd Grootegast een penalty gegund (optelsom van vasthouden). Max Rademaker scoorde de wel verdiende eretreffer. Niet op basis van goed spel, maar door voorbeeldig inzet. Wat dat kon je Grootegast niet ontzeggen in de tweede helft. Voor het overige kan Jan Haan zich buigen over de prangende vraag: wie gaat voor Grootegast scoren?

Fc. Grootegast-CVVO 1-4 (0-3); Scoreverloop: 25. 0-1 Edzo Kloosterboer, 40. 0-2 Thomas Miedema, 45. 0-3 Denny Portijk, 90. Selwin de Boer 0-4, 93. Max Rademaker 1-4 (pen.); Scheidsrechter: Secer; Gele kaart: Denny Portijk (CVVO), Rode kaart (twee keer geel): Patrick Lip; Toeschouwers: 100

Opstelling Fc Grootegast: Kevin Bruis, Erik Venema, Frank Vening (70. Ronald Horinga), Max Rademaker, Stefan Krijthe, Rolf Hazenberg, Bouwe Pompstra (45. Rick van Dellen), Herman Veens, Mike Homan, Johan Beute, Ite Hoolsema

De tweede bal:  Soms zijn veranderingen nodig zoals de accommodatie van Fc. Grootegast. Dit zorgt voor wat aanpassingen. Zo kun je het sportpark telefonisch niet bereiken. Sporthal de Leegens geldt voorlopig als thuishaven. Soms zijn veranderingen niet goed. De voor de pers ideale KNVB-formulieren zijn niet meer. Nee, alles gaat via de app. Maar ja, dan dien je zo’n ding via de KNVB te moeten installeren of zo. Een vertegenwoordiger van Grootegast zei al: “dan moet je met je mobiel  naar de scheidsrechter en bij elke speler een vinkje zetten”. Wat een gedoe. Dan toch maar gewoon vragen bij de clubleiders voor de rugnummers, wel zo makkelijk. .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here