Kunstbanken voor Zuidhorn

0
49

ZUIDHORN – Net op tijd voor de vierde editie van het Kom in Zuidhornfeest werden zaterdag de drie nieuwe kunstbanken onthuld in het centrum van Zuidhorn. Eén voor één werden de schitterende banken getoond aan het publiek. Wethouder Henk Bakker had de eer de eerste te mogen onthullen op de Overtuinen, waarna Gerdie Klaassen (voorzitter Stichting Uit de Kunst) en kunstenares Natasja Bennink het voorbeeld van de wethouder volgden op de Dorpsvenne en voor hotel In ’t Holt. Het kunstproject kreeg de toepasselijke naam ‘Heden en Verleden in Banken’ mee. Vitale 80-plussers werkten samen met schoolgaande kinderen aan  het project, waarin zij ‘hun Zuidhorn’ in beeld uitdrukten. Deze beelden zijn in brons gegoten en in de banken verwerkt. Benieuwd naar het resultaat? De kunstbanken zijn zaterdag in volle glorie te bewonderen op de drie pleinen tijdens het Kom in Zuidhornfeest. Nóg een goede reden om deze speciale dag levendig Zuidhorn te bezoeken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here