Stationsgebied Buitenpost feestelijk geopend

0
55

BUITENPOST – Zaterdag is het vernieuwde stationsgebied van Buitenpost feestelijk geopend. De gehele ochtend –en een deel van de middag-  stonden er leuke activiteiten gepland. Zo kon er vanaf 8.30 uur al samen genoten worden van het Burendagontbijt bij de voetgangersbrug en reed er een paardentram tussen het station, De Kruidhof en het centrum. Burgemeester Gerben Gerbrandy opende het vernieuwde stationsgebied om 10.30 uur officieel.

Ruim een jaar na de start van de werkzaamheden in Buitenpost, mag het resultaat er zijn. De parkeerplaatsen aan de noordkant van het station zijn uitgebreid. Door een voetgangersbrug over het spoor is de parkeergelegenheid verbonden met het station. Verder ligt er een natuurlijke wandelroute van het station naar De Kruidhof en het centrum. Ook zijn de Julianalaan, Edisonstraat en Schoolstraat opgeknapt en is het stationsplein tussen het gemeentehuis en het station opnieuw ingericht. Het station in Buitenpost is een belangrijke plek. Arriva vervoert circa 7.500 reizigers op een gemiddelde werkdag tussen Leeuwarden en Groningen. Station Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, 1.800 reizigers maken dagelijks gebruik van het stationsgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here