Vierde editie Kom in Zuidhornfeest belooft vermaak en gezelligheid

0
38
Zuidhorn Komplan dag-3

Zuidhorn laat zich zien!

ZUIDHORN – 30 september is het zover. Alweer de vierde editie van het succesvolle Kom in Zuidhornfeest. Dé dag dat Zuidhorn bruist, spettert en leeft. Drie jaar geleden kreeg het hartje van het dorp een mooie facelift middels drie schitterende pleinen die met elkaar zijn verbonden. De pleinen zorgen voor een prettige en overzichtelijke winkelervaring. En daar hoort –getuige de activiteiten die tegenwoordig op de pleinen plaatsvinden- ook reuring en beleving bij. Met een grote feesttent en een braderie werd de opening destijds –veel-  kracht bijgezet. Kracht die uiteraard niet verloren mag gaan. Abbe Borger en Johan Vergonet hebben daarom de schouders onder het vervolg gezet en de plaatselijke middenstand warm gekregen om dit feest vooral jaarlijks terug te laten keren. Met ook Zakenkring Zuidhorn, de Oranjemarkt en SWgZ aan boord staat de organisatie als een huis.

“De dag valt samen met de NVM Open Huizen Dag”, vertelt Zakenkringvoorzitter Jan Oomkes. “Een bewuste keuze. Deze dag zijn veel mensen onderweg om hun droomhuis te vinden. Uiteraard willen wij deze mensen graag verwelkomen in Zuidhorn. Daarom dragen wij zorg dat zij op hun oriënteringstocht een warm en levendig centrum van Zuidhorn aantreffen.” De opzet is dat bedrijven, instellingen, clubs en verenigingen zich presenteren en zo gezamenlijk Zuidhorn op z’n best laten zien. “Het merendeel van de aanwezige bedrijven, instellingen en clubs ziet ook het belang om aanwezig te zijn op het Kom in Zuidhornfeest en hebben een stand gereserveerd”, weet Oomkes. Een mooie selectie uit de vele aanmeldingen: SKSG met kinderactiviteiten, FysioFit met een Spinningmarathon, Jacobs Tuinservice met een zeer uitgebreide stand, Spijkerbroek hangen bij Joy, Elting met hun Mobiele showroom Stuc E Motion. En natuurlijk krijgt ook de inwendige mens de nodige aandacht. Lokale bedrijven zullen hun lekkerste specialiteiten presenteren aan het publiek. Verder kunnen de bezoekers kennis maken met hockey, korfbal en andere sporten. Jan Oomkes: “In totaal zijn er bijna tachtig aanmeldingen voor de grootse braderie. Het wordt een dag voor jong en oud want ook aan de kinderen is gedacht door de aanwezigheid van diverse kinderactiviteiten. Een dag waaruit blijkt dat Zuidhorn  niet te versmaden is. Reuring in het centrum! Zuidhorn laat zich van haar beste kant zien, precies zoals het Kom in Zuidhorn comité voor ogen heeft.”

Muziek, sport én grootse braderie!

ZUIDHORN – Het programma  van het Kom in Zuidhornfeest begint om 12.00 uur, duurt tot 17.00 en vindt plaats op de drie pleinen in Zuidhorn. Er zijn stands van winkeliers en bedrijven en verschillende demonstraties en presentaties. Clubs en verenigingen op het gebied van kunst, cultuur, muziek, hobby en welzijn zijn allemaal vertegenwoordigd. Ook zijn er diverse leuke activiteiten, optredens en proeverijen. Op muzikaal gebied laten deze vierde editie vrouwenkoor Donne Cantabili, Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina en de Tweaky Tones uit Zuidhorn hun kunnen horen. Daarnaast treden de “Spice Daddies”, “Cor de Orgelman” en BalletSchool Haren/Zuidhorn op. Naar verwachting telt de gevarieerde braderie dit jaar liefst tachtig stand met de mooiste spulletjes en snuisterijtjes. Het wordt een dag voor jong en oud want ook aan de kinderen is gedacht door de aanwezigheid van diverse kinderactiviteiten. Bovendien kunnen de kinderen –ook de grote kinderen- kennis maken met een nieuwe sport, want ook de vele sportverenigingen die Zuidhorn rijk is zullen zich deze dag presenteren aan het publiek. De organisatie rust in de kundige handen van het Kom in Zuidhorn comité.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here