Laurens Mos

0
66

Voorzitter Stichting Oranjerun

OLDEHOVE – “Na het voorzitterschap van Dorpsbelangen ben ik tegenwoordig voorzitter van de Stichting Oranjerun. Naast de jaarlijkse Oranjerun op Koningsdag organiseren wij ook andere evenementen en activiteiten. Denk daarbij aan leuke wandeltochten door de omgeving. Het primaire doel van de stichting is om mensen in beweging te krijgen. Daarnaast dragen we sport in het algemeen binnen het dorp een warm hart toe. Oldehove is een dorp waar sport erg leeft. We hebben een rijk verenigingsleven. Dat is ook de reden geweest waarom wij, samen met de sportclubs, een aanvraag hebben gedaan om Sportdorp Oldehove te realiseren. Helaas is die aanvraag afgewezen. Dit vanwege de grote hoeveelheid aanvragen die er zijn geweest. Maar we hebben wel feedback gekregen over waarom Oldehove buiten de boot is gevallen. Daar gaan we mee aan de slag, zodat we volgend jaar een nieuwe aanvraag kunnen doen. Hopelijk hebben we dan meer succes. Binnenkort komen we met de clubs bij elkaar om de nodige vervolgstappen uit te denken en te realiseren. Het zou geweldig zijn als alle sportclubs samen zouden werken. Daarmee kan je bijvoorbeeld het vrijwilligersprobleem het hoofd bieden. Denk daarbij aan het opzetten van een vrijwilligerspool. Als dorp is het belangrijk om samen de schouders onder dit soort initiatieven te zetten en ervoor te zorgen dat de aanwezige faciliteiten voor het dorp behouden blijven. Op 25 november opent de gerenoveerde sporthal (De Kooi). Dat gaan wij op een feestelijke manier aanpakken met veel leuke activiteiten overdag en in de avonduurtjes een groot feest. Daarvoor worden ook alle leden van de sportverenigingen uitgenodigd. Een ideaal moment om links en rechts alvast wat ideeën uit te wisselen over de toekomst van de sport in Oldehove. De mogelijkheden zijn legio. We kunnen kijken of het mogelijk is de tennisbanen richting te sportvelden van OKVC te krijgen, of een skeelerbaan te realiseren bij de ijsbaan. Misschien is het een idee om een omni-vereniging op te richten waarin diverse takken van de sport onder worden gebracht. Ik zie voor de Stichting Oranjerun een mooie rol weggelegd in dat proces. Wij zien graag dat Oldehove in beweging blijft en willen naast het opzetten van diverse activiteiten ook in deze graag de kar trekken. Sportdorp Oldehove is dit jaar niet gelukt, maar we gaan er zeker een vervolg aan geven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here