Ongenode Gast: Vrolijke gezichten op een nat Komplanfeest

0
53

Tijd: 14.00 uur
Datum: 30 september
Plaats: Zuidhorn

ZUIDHORN – Drie jaar geleden kreeg Zuidhorn drie schitterende pleinen die het winkelhart met elkaar verbindt. Al snel werd besloten dan na de feestelijke opening dit feest elk jaar weer zou worden gehouden. Het Komplanfeest van Zuidhorn. De dag dat niet alleen de opening van de drie pleinen gevierd wordt, maar ook de dag waarop Zuidhorn laat zien wat het allemaal te bieden heeft. En dat is nogal wat, zag de ongenode gast met eigen ogen. Ook deze vierde editie werd er flink uitgepakt en presenteerden de meeste bedrijven, instellingen en verenigingen zich aan het publiek. Publiek dat deze dag niet alleen uit Zuidhorn zelf komt, maar uit de wijde omtrek. Met opzet wordt het Komplanfeest gelijktijdig georganiseerd met de NVM Open Huizendag. “Omdat mensen dan toch al onderweg zijn”, legt Jan Oomkes uit. “Op hun zoektocht naar een nieuwe woning kan Zuidhorn direct laten zien waarom potentiële nieuwe inwoners zich hier moeten vestigen.” Nu viel het weer, en daarom misschien ook de bezoekersaantallen, in de middag ietwat tegen. Het was regenachtig en daarom gevoelsmatig kouder. Dat vond ook Esther Pleizier die eerlijk toegaf het toch wel koud te hebben. Toch bleef ze namens SWgZ dapper staan op de markt, “want het is toch wel gezellig hoor!” Esther heeft weinig nodig om een feestje te bouwen. Twee Spaanse muzikanten is genoeg, zo zag ook Sandra ter Veen. D66 was druk bezig met stemmen winnen voor volgend jaar. Eerst was het de beurt aan Johan van Egten, waarna ook de raadsleden Jan Gutman en Harrie Rutgers zich in het natte waagden. Of er genoeg zieltjes zijn gewonnen om eind 2018 plaats te nemen in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Westerkwartier? “We gaan het zien!”, waagde Gutman zich al lachend vooral niet aan een harde voorspelling. Optimistischer was PvdA-raadslid André Hatzman. “Ik mag toch aannemen dat het grootste leed voor mijn partij wel geleden is”, meldde Hatzman vanonder zijn paraplu. “Bovendien staan we tegenwoordig regelmatig in de Streekkrant nietwaar? Dat is mooi!” Ook de buurthuiskamer had het droge Pand 10a verlaten. Er is veel te beleven in de buurthuiskamer van Zuidhorn en dat laten de – op de markt overwegend dames-  graag zien! Djuke Zwier-Houweling stond als een volleerd marktkoopvrouw ‘haar’ buurthuiskamer te promoten. Oud(er) en jong(er) staan in Zuidhorn vlak bij elkaar. Letterlijk en figuurlijk, want tegenover de stand van Pand 10a stond een grote springkussen voor de kinderen. Al had het aan het einde van de middag ook een groot zwembad kunnen zijn. “Hey Richard!”, klinkt het vanuit de groep fanatieke spinners. “Stuur je die foto even op?” De vraag komt van een bezwete Jan Wildeboer die als een malle aan het spinnen is. Ongetwijfeld was Wildeboer zaterdag hard aan het trainen om geen gek figuur te slaan op het gewenste mountainbikeparcours. Logisch. Want van de groep initiatiefnemers van het parcours is hij zeker de stevigste! -Sorry Jan! Maar we weten allemaal dat het waar is.- Moeilijker keek Johan Vergonet die, net als de ongenode gast, de grootste moeite had om zijn lens droog en schoon te houden. Eenmaal terug in de droge auto bleef toch een fijn gevoel hangen. Het was misschien wel wat aan de natte kant in Zuidhorn, maar aan gezelligheid geen gebrek. En dat is best een grote pluim waard. Want wie ook een leuk feestje kan bouwen onder slechte omstandigheden presenteert zich bewonderenswaardig goed. Oh ja, beste en ontzettend lieve organisatie: mocht er niemand zich vrijwillig aanbieden voor een rondje in die keigave, witte en supersnelle Lamborghini. U weet de ongenode gast te vinden! Hopelijk…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here