‘Bibliotheek op school’ voor Jan Kuipersschool

0
83

 GROOTEGAST – Vrijdag opende wethouder Mark de Haan de eerste volledige Bibliotheek op school in de gemeente Grootegast. De Jan Kuipersschool is de eerste school in de gemeente Grootegast met een Bibliotheek op school. De leerlingen van de groepen één tot en met acht krijgen allemaal een speciale pas voor de schoolbibliotheek. Na een geslaagde proef met een Bibliotheek op school voor de onderbouw vorig schooljaar, zijn er nu boeken voor de gehele school beschikbaar in de schoolbibliotheek. Na de officiële opening was er voor de leerlingen van de midden- en bovenbouw een interactieve voorstelling. De Bibliotheek op school is een structurele samenwerking waarmee school, bibliotheek en gemeente de taalontwikkeling van de leerlingen willen stimuleren. Een belangrijk doel daarbij is het leesplezier van kinderen te vergroten en ze daarmee te stimuleren om meer te lezen op school maar ook thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here