Kinderfeestje Niekerk op Jeugdjournaal

0
59

ZUIDHORN/NIEKERK – Zondag vond in Partycentrum de Halte in Niekerk het eerste officiële kinderfeestje voor de hele klas plaats. Max van der Tuin vierde zijn 10e verjaardag. Het jeugdjournaal kwam filmen en interviewde de jarige en een aantal van zijn klasgenootjes. Wat is er nu zo bijzonder aan een klassikaal feestje en hoe ziet zo’n feestje er eigenlijk uit? Een hele klas uitnodigen voor een verjaardagsfeestje is nog niet erg ingeburgerd. Daar wil de organisatie wat aan doen. Met een drietal vrijwilligers hopen Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen  en Wim Venema, eigenaar van een muziekschool uit Zuidhorn dit seizoen nog veel meer klassenfeestjes in Partycentrum de Halte te Niekerk te kunnen organiseren. Twee scholen, de Rehoboth uit Oldekerk en het Anker uit Zuidhorn, werken mee aan dit project. Er zit achter de feestjes een bedoeling: Het voorkomen dat er kinderen zijn die nooit op feestjes komen. Ook willen de bedenkers onderzoeken of de klassikale feestjes effect hebben op de sfeer in de klas of op de kinderen die wat buiten de groep vallen. Stichting Kinderpostzegels sponsort dit onderzoek. Natuurlijk zijn de feestjes geen verplichting of een oplossing voor iedereen, maar een aantal kinderen zal vast erg blij zijn met een uitnodiging. Ook het jeugdjournaal kreeg interesse in het project omdat zij als geen ander weten dat het voor kinderen belangrijk is om gezien te worden. Op woensdagavond zit het item om 18.59 uur in de uitzending van het jeugdjournaal. Kijken dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here