Wethouder Bakker helpt bij isoleren

0
28

ZUIDHORN – De isolatieveiling die dit voorjaar in twaalf Groninger gemeenten is gestart, is een groot succes gebleken. In totaal hebben 2000 deelnemers uit de hele provincie Groningen meegedaan aan de isolatieveiling, waarvan 200 deelnemers uit de gemeente Zuidhorn. De populairste maatregel was vloerisolatie. Ter gelegenheid van dit succes bezochten wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen een isolatieklus in Zuidhorn. Zij hielpen bij het isoleren van de woning van mevrouw Buffinga.

Mevrouw Buffinga woont sinds 1,5 jaar in Zuidhorn en komt van oorsprong uit het aardbevingsgebied en heeft ook de aardbeving van Huizinge meegemaakt. Mevrouw Buffinga vindt het dan ook belangrijk om minder gas te verbruiken. De mogelijkheid om mee te doen met een gezamenlijke inkoop vanuit de gemeente kwam dan ook goed uit. Mevrouw Buffinga; “Ik heb voor spouwmuurisolatie gekozen, omdat er dan minder energie onnodig verloren gaat.”  Gedeputeerde Nienke Homan: “Om CO2-neutraal te worden zijn dit soort particuliere initiatieven hard nodig. Het is een prachtig voorbeeld hoe je als individu echt kunt bijdragen aan een beter milieu. En het is nog goed voor je eigen portemonnee ook.” Wethouder Henk Bakker: “We willen af van het stoken van olie en aardgas. De door de deelnemers genomen isolatiemaatregelen dragen bij aan een lager gasverbruik, de beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here