Buitenpost heeft een echte beauty princess

0
12

“Dit is nu al een hele mooie en leerzame ervaring”

BUITENPOST – Dat in Friesland veel mooie vrouwen wonen is een publiek geheim. Stiekem wordt de provincie al eens vergeleken met het nog noordelijker gelegen Zweden, waar ook veel vrouwelijk schoon op de wereld wordt gezet. Eén van de mooiste jongedames van Friesland –en stiekem toch ook Groningen- komt uit Buitenpost. Tenminste volgens de kenners van de Teen Beauty Princess verkiezingen. Een deskundige jury viel voor de charmes van Larissa Ymkje Visser uit Buitenpost. Pas 15 lentes jong en op weg naar een carrière als model. “Of dierenarts. Dat weet ik nog niet.” In ieder geval is Doutzen gewaarschuwd.

Op 19 november is het zover. Dan komen de elf mooiste tienermeiden uit Nederland bijeen in De Postwagen te Tolbert om uit te maken wie zich Teen Beauty Princess of the Netherlands 2017 mag noemen. “Maar het traject ernaartoe was al leuk”, begint Larissa. De voorrondes zitten er immers op en zij is één van de gelukkigen die is doorgekomen naar de finales. Moeder Sonja gaf haar dochter op: “Het leek haar altijd al leuk om eens mee te doen aan een miss-verkiezing. Dus dacht ik: waarom ook niet?” Larissa lacht: “Dat was even schrikken, ja. Spannend ook. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Maar afzeggen was geen optie, daar zou ik zeker spijt van hebben gekregen.” Na het eerste voorstelrondje was de grootste druk eraf en kon de 15-jarige scholiere zelfs genieten van de dag. “In het begin dacht ik er helemaal niet thuis te horen”, zegt ze. “Eigenlijk ben ik best onzeker. Later werd het best gezellig, maar doorgaan? Nee, dat was een grote verrassing. Het besef dat ik door mocht kwam ook later pas.” Voor de finale op 19 november komen eerst nog twee drukke trainingsdagen, want een echte miss word je niet zomaar. “Zondag 22 oktober en zondag 5 november krijgen we catwalktraining”, aldus Larissa. “Op die laatste zondag wordt ook besproken welke vrijetijdskleding je het beste aan kan doen.” Tijdens de finale is de vrijetijdskleding één van rondes zij en de andere deelnemers moet lopen. De andere twee rondes bestaan uit sportkleding en een galajurk. Vervolgens worden er twee winnaressen gekozen. Eentje door de jury die beoordeelt wie zich Teen Beauty Princess of the Netherlands mag noemen en een publieksprijs. “Vooral die Miss Popularity lijkt mij leuk”, zegt ze. “Deze wordt gekozen aan de hand van de stemmen uit het publiek en de binnengekomen sms’jes.” Stemmen voor de Buitenpostse Larissa kan nu al door VOTE BEAUTY LARISSA te sturen naar 7733 (1,10 euro p.o.b.). Larissa: “Ik hoop natuurlijk ver te komen. Maar dit is nu al een mooie en een zeer leerzame ervaring. Of ik later model wil worden? Misschien wel, wie weet! Maar dierenarts is ook goed hoor! Ik loop momenteel stage bij de dierenarts en zie dat ook wel zitten.” Tijd om erover na te denken is er nog voldoende voor Larissa. Voor nu gaat eerst het vizier op de finale op 19 november. Wij wensen haar alvast ontzettend veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here