Woonkwaliteit Oosterburcht in kaart gebracht

0
8

ZUIDHORN – Wooncomplex De Oosterburcht staat er goed op. Dat blijkt uit een onderzoek onder de bewoners van het complex. Zij waarderen De Oosterburcht gemiddeld met een 8, maar geven wel aan dat er nog ‘het één en ander’ verbeterd kan worden. Wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn en directeur Janneke Klijn van Wold & Waard kregen vorige week de resultaten overhandigd van de Adviescommissie Bouwen & Wonen (VAC).

Het wooncomplex bestaat uit elf levensloopgeschikte woningen en 21 appartementen welke onder de loep zijn genomen. De bewoners van de appartementen scoren het hoogst met een 8,1 als gemiddelde. Hierbij worden als sterke punten genoemd: gelijkvloers, ruim en licht, uitzicht en rolstoelgeschikt. Aspecten die bij de bewoners van de appartementen lager worden gewaardeerd zijn: tocht en vocht, droge lucht en kosten verwarming. De grondgebonden woningen scoren een 7,6 als gemiddelde. Als sterke punten worden genoemd: ruime vertrekken, gelijkvloers en meerdere slaapkamers. Aspecten die bij de woningen als knelpunten worden genoemd zijn: afwerking, verwarming en tocht. Opmerkelijk is te noemen dat de hoeveelheid en positie van wandcontactdozen, ook in dit onderzoek weer naar voren komen als aandachtspunten. Het aantal en de posities van de wandcontactdozen zijn volgens Bouwbesluit. De bewoners waarderen het wooncomplex met een 8. Als sterke punten scoren: ruim en netjes, complex ziet er mooi uit, centraal gelegen en nabij winkels, het is er veilig en prettig wonen. Als zwak ziet men: de open galerij en het feit dat de galerij glad is bij regen en vorst. De woonomgeving scoort ook een 8. De respondenten voelen zich veilig, verder worden als sterke punten aangegeven; dichtbij voorzieningen als winkels, markt en evenementen, dichtbij park en station en vriendelijke omgeving. Als minder goed in de woonomgeving wordt genoemd; geluids- en verkeersoverlast, te dicht op straat en perceel naast de parkeergarage is rommelig. Maar over het algemeen komt De Oosterburcht dus goed uit de test en daar zijn alle partijen meer dan content mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here