Jeltje Deleu

0
83

Initiatiefneemster Strijkensemble Buitenpost

BUITENPOST – “Het opstarten van een strijkensemble voor (alt) violisten, cellisten en contrabassisten –eigenlijk alle mogelijke strijkers- is een gezamenlijk idee van Esther Goedhart en mij. Wij vinden het leuk om viool te spelen, maar nóg leuker om samen te spelen. Dat is eigenlijk op muzikaal gebied ook het leukste dat er is, samen muziek maken. Daaruit kwam het idee om te kijken of er meer mensen in deze regio zijn die het leuk vinden om samen te komen en muziek te maken. We gaan dat doen in De Waldsang waar genoeg ruimte is om met een ensemble samen te komen. Daarbij is enige basiskennis natuurlijk wel een vereiste. Het is handig als mensen noten kunnen lezen en zich zelfstandig kunnen redden. Op welk niveau men speelt maakt vervolgens niet zoveel uit. Het is leuk om naast het samen spelen ook van elkaar te leren. Wie weet wat voor mooie dingen daar allemaal uit kunnen komen? Daarnaast kunnen we diverse richtingen op. Met een strijkensemble kan je folk, klassiek en zelfs popmuziek spelen. Variantie zou mooi zijn en de ideeën over wat we gaan spelen mogen ook best uit het ensemble zelf komen. In eerste instantie willen we één keer in de twee weken samen komen in De Waldsang. Het eerste jaar is vooral erg aftasten, denken Esther en ik. Wat er daarna gebeurd moeten we nog zien. Het kan alle kanten op en wie weet gaan we uiteindelijk wel het podium op. Maar ik kan me ook voorstellen dat sommige mensen liever niet de druk of stress voelen van een optreden voor groot publiek en liever huiskamerconcerten spelen. Ook mooi! Maar goed, eigenlijk hebben we daar nog niet goed over nagedacht. Dus ook daar is inbreng van de ensembleleden meer dan welkom. Ik kijk er in ieder geval naar uit. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. We hopen een leuke club mensen op de been te brengen en binnenkort lekker los te kunnen. Zeker de combinatie met Esther vind ik leuk. Zij is een ontzettend goede viooldocente en in staat om het belangrijkste uit de muziek te halen; het plezier. Ikzelf ben een enthousiaste studente die uitkijkt naar het samen spelen met een ensemble. Geïnteresseerde strijkers kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-50837042 of via mail leyenda_87@hotmail.com.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here